0318 - 743 100

Klimaatbeheersing luchtbehandelingskast

Waar een optimaal werkklimaat door een goede klimaattechniek binnen kantooromgevingen veelal 
vanzelfsprekend is, laat dit binnen industriële bedrijfshallen nog vaak te wensen over.

Gelukkig zijn we er ons steeds meer van bewust dat een goede klimaatbeheersing binnen productieomgevingen, naast dat dit een verantwoording is naar het werkend personeel, ook een positieve bijdrage levert aan zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de productie.

Projectvoorbeelden

Klimaattechniek in de industrie:

De aanpak voor een goede klimaatbeheersing binnen de industrie verschilt terdege van deze binnen een utiliteitomgeving. De volumes zijn groter, de werkzaamheden zijn anders, het gevoel van behaaglijkheid wordt anders beleeft en vaak dient er naast de mens eveneens rekening gehouden te worden met het productieproces.

Klimaattechniek en de oplossingen:

LUTEC alle mogelijkheden om een goede klimaattechniek cq beheersing te realiseren:

Filter-en ventilatieunit FM 100

Filter-en ventilatieunit FM 100

Centraal filter- en ventilatieunit FM 100 is een modulair op te bouwen filter. De filterunit is z...

Lees verder
Luchtbehandelingkast AIRTEC HP

Luchtbehandeling AIRTEC HP

Luchtbehandelingskast voor industriële toepassingen. De LBK is leverbaar in twaalf verschillende...

Lees verder
Luchtontvochtiger FDLU

Luchtontvochtiger FDLU

De krachtige luchtontvochtigers uit de FDLU-H serie zijn zeer geschikt voor permanente opstelling...

Lees verder
Adiabatische koeleenheid AB

Adiabatische koeleenheid AB

Opgebouwd in een geheel aluminium frame; panelen zijn voorzien van glasvezel versterkt polyester....

Lees verder
Mechanische koeling

Mechanisch koelsysteem

Voor het koelen van productieruimten, waarbij een constante temperatuur gewenst is, zal mechanisc...

Lees verder
Warmtewiel

Warmtewiel

Warmtewielen worden daar ingezet, waar een hoog rendement vereist is. Door een goede selectie te...

Lees verder
Kruisstroom wisselaar

Kruisstroom wisselaar

Kruisstroom wisselaars vinden hun toepassing binnen applicaties waarbij op een eenvoudige wijze w...

Lees verder
Ecofan

Ecofan

De Ecofan, uitgevoerd in verzinkt staal brengt de warme lucht, die zich boven in hallen ophoopt t...

Lees verder
Afzuigarm 50D

Afzuigarm 50D

Afzuigarm 50D is licht te bedienen en in iedere richting te positioneren. Een traploos regelbare...

Lees verder
Luchtverwarming

Luchtverwarming

Luchtverwarmingsproducten op basis van gasgestookte producten worden veelal ingezet in industriël...

Lees verder
Stralingsverwarming

Stralingsverwarming

Stralingsverwarming voor industriële toepassingen wordt vooral daar toegepast waar slechts een de...

Lees verder
Elektrische verwarming

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming geschikt voor hoofd- of als bijverwarming van kleine of grote ruimten. De...

Lees verder
Lijmdamp afzuigtafel

Lijmdamp afzuigtafel

Speciaal voor het afzuigen van lijm- en andere dampen is deze tafel van het type LT ontwikkeld. D...

Lees verder

Klimaattechniek en ventilatie:

Ventilatie is van essentieel belang om een goed klimaat te kunnen realiseren. Diverse ventilatietechnieken behoren hierbij tot de mogelijkheid. Afhankelijk van voor klimaattechniek men wil bereiken in de werkruimte dient een overwogen keuze gemaakt te worden. Middels klimaattechniek en de ventilatie wordt de lucht in de ruimte ververst met buitenlucht. Bij het ventileren dient aandacht besteed te worden aan de hierbij optredende warmteverliezen. Deze dienen gecompenseerd te worden, waarbij warmteterugwinning een interessante optie kan zijn.

Klimaattechniek en verwarmen, indirect of direct gestookt

Bij klimaattechniek is naast toevoer van verse lucht , de temperatuur van de in de ruimte aanwezige lucht ook van groot belang. Echter blijkt het op juiste temperatuur houden van een ruimte geen gemakkelijke opgave, daar dit direct bijdraagt aan een stuk behaaglijkheid, dat door mensen veelal verschillende geïnterpreteerd wordt. Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor een indirect gestookt of een direct gestookt systeem. 
De opgewekte warmte kan daarbij direct via straling afgegeven worden aan de ruimte. Hierbij moet gedacht worden aan vloerverwarming of stralingspanelen, dan wel indirect via de lucht. In die situatie dat de verwarming via de luchtstroom loopt, wordt deze veelal geïntegreerd met de aanwezige ventilatie.

Warmteterugwinning en energiekosten

De warmteterugwinning uit de afgezogen en afgevoerde lucht geeft in veel situaties een lucratieve besparing op de energiekosten. Onze energiekosten stijgen explosief. In veel situaties valt er dan ook behoorlijk op bestaande klimaatsystemen te besparen door warmteterugwinning, omdat er vaak op onzorgvuldige wijze met stookkosten omgegaan wordt. Het komt dan ook veelvuldig voor dat wij bestaande installaties ombouwen of aanpassen, waarbij acceptabele terugverdientijden door warmteterugwinning gerealiseerd worden.

Warmteterugwinning en mogelijkheden

Voor een bedrijf kan gedacht te worden aan verschillende manieren van warmteterugwinning (WTW), energieregelingen en recirculatiesystemen. Energiebesparingen worden steeds belangrijker binnen het huidige kostenplaatje van ondernemingen. Het besparen op deze energie door warmteterugwinning en een goede klimaatbeheersing is een serieuze mogelijkheid. De mogelijkheden voor warmteterugwinning zijn divers; kruisstroomwisselaars, warmtewielen, recirculatie filters zijn bekende voorbeelden, maar ook ondersteuningsventilatoren, twin-coil systemen e.d. behoren tot de mogelijkheden.

Luchtbehandeling: Filteren van lucht, stof

Bij luchtbehandeling is In de aanwezige ventilatielucht veelal stof aanwezig. Bij recirculatie is het van essentieel belang dat deze stof uit de lucht gefilterd wordt. Voor luchtbehandeling is een complete wereld aan filteroplossingen mogelijk. Van simpele vervangingsfilters tot geavanceerde reinigbare filtertoepassingen. Ook de techniek van filtering is divers; doekfilters, elektrostatische filters en lamellenfilters behoren tot de mogelijke oplossingen.

Luchtbehandeling: Filteren van lucht, geur

Het filteren van geuren en gassen bij luchtbehandeling is een specialisme op zich, elk type geur of gas heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De beschikbare technieken en over hoe deze toegepast moeten worden, zijn bij onze adviseurs bekent. Bij luchtbehandeling kan het gaan om gaswassers, actiefkool filtratie of biofilters. Onze technische adviseurs kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Luchtbehandeling: Koelen van lucht

Lucht kan op verschillende manieren gekoeld worden, stand-alone of via een centrale luchtbehandeling. Op basis van de omgevingswaarden en gewenste temperaturen, berekenen wij voor u het toe te passen koelvermogen en de juiste techniek. Naast traditionele manieren van koelen met behulp van koelmachines behoort ook adiabatische koeling tot de mogelijkheden.

Luchtbehandeling: Bevochtigen van lucht

Droge lucht is slecht voor uw proces en werkklimaat. In diverse omgevingen is het vochtgehalte in de lucht van groot belang. Onze oplossingen bieden hiervoor mogelijkheden.

Luchtbehandeling: Ontvochtigen van lucht

Een te hoog vochtgehalte geeft evenzo problemen. Het ontvochten van de lucht middels een centrale luchtbehandeling of door losse ontvochtigingsunits biedt dan uitkomst. Op basis van vochtmetingen in de ruimte kan deze nauwkeurig geregeld worden.

Met de huidige technieken is het in veel situaties mogelijk om met acceptabele kosten een optimaal werkklimaat te realiseren. Hierbij dient niet alleen gekeken te worden naar de aanvangsinvestering, maar zeker ook naar de gebruikskosten. Het bouwen van duurzame oplossingen is daarbij het uitgangspunt, het besparen van energie een speerpunt.

Het toepassen van klimaattechniek binnen de industrie is één van LUTEC’s specialiteiten, de combinatie met stof- en/of dampafzuiging is hierbij uniek. Onze technisch adviseurs analyseren de situatie en bespreken met u de mogelijkheden.