0318 - 743 100

Bezoek ons op beurs TechniShow

14 februari 2018

Bezoek ons op beurs TechniShow

LUTEC Luchttechniek BV op beurs TechniShow (Jaarbeurs Utrecht – 20 tot en met 23 maart 2018)

Van 20 tot en met 23 maart aanstaande vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het grootste en meest complete platform in de Benelux plaats op het gebied van productietechnologie: TechniShow 2018. Deze beurs biedt innovaties, demo’s, presentaties, workshops en themaroutes op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen en kunststoffen, en toebehoren en hulpmiddelen.

LUTEC Luchttechniek is met haar brede en innovatieve product- en dienstenaanbod op het gebied van Klimaatbeheersing en Ontstoffing uiteraard een interessante partij die binnen deze sector niet mag ontbreken. Immers, bij alle productiebedrijven staat een gezond en milieuvriendelijk werkklimaat en verbetering van de productiviteit hoog in het vaandel.  

Tijdens de beurs zal LUTEC, geheel in de setting van een productielocatie, onder andere de werking van een luchtbehandelingskast tonen die specifiek ingezet wordt in ruimten waar sprake is van vervuiling door olienevel.  Door middel van een verticaal verdringingssysteem voert de LUTEC luchtbehandelingskast deze olienevel af en zorgt daarbij tegelijkertijd voor een optimaal werkklimaat en maximale productiecapaciteit:  verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer.

Verder zijn op de stand van LUTEC de volgende installaties te zien:

  • Dustomat 4-24; deze verrijdbare ontstoffingsunit (merk ESTA) is geschikt voor het afzuigen van stof en spanen afkomstig van materialen als hout, metaal, kunststof etc.
  • FM (FilterModule) werfunit; een stationaire filterunit die vervuilde lucht (met name lasrook) via een hogedruk ventilator aanzuigt, filtert en vervolgens als schone lucht weer terug de ruimte in brengt.
  • FM AHCS (Air Handling Cooling System); een high efficiency filter- en ventilatie unit die vervuilde lucht via 1 of meerdere (afhankelijk van model) ventilatoren aanzuigt, filtert en vervolgens de gereinigde lucht weer terugblaast. De geluiddichte kasten bevatten hoogwaardige polyester filterpatronen in een downflow opstelling. Dit biedt de meest efficiënte manier van filterreiniging (>99,99%) en perfecte stofafvoer. Voor reiniging van de filters is in de kast een speciale filterreinigingsbesturing opgenomen. Deze treedt in werking zodra de installatie uitgeschakeld wordt, wanneer een ingestelde grenswaarde wordt bereikt of na een bepaalde ingestelde tijdseenheid. Naast dit alles bevat de module ook nog eens een volledig geïntegreerde koeleenheid. Deze kan volgens het principe van adiabatische koeling (zeer lage verbruikskosten!) een industriële ruimte voorzien van koele inblaaslucht die beduidend lager ligt dan de temperatuur van de aangezogen buitenlucht.

Wilt u meer weten over onze producten en overweegt u een bezoek aan onze stand op de TechniShow? Registreer uw bezoek dan via deze link. Toegang is vervolgens gratis!