0318 - 743 100

Case-studie Heerema

09 november 2014

Case-studie Heerema

Introductie

In Mei 2013 leverde LUTEC Luchttechniek de complete ontstoffingsinstallatie op voor het werkstation onder de toren van de nieuwe Deep Water Construction Vessel: DCV Aegir van het Nederlandse Offshore bedrijf Heerema Marine Contractors. 

Onlangs heeft Aegir zijn eerste project met succes voltooid.  Het schip heeft een totale lengte van 210 meter is 46,2 meter breed en onder andere uitgerust met een offshore mast crane met een lift capaciteit van 4000 ton. Daarnaast is het schip uitgelegd voor het leggen van pijpleidingen op de bodem van de zee volgens het J-lay en Reel principe en het plaatsen van constructies tot max 3500 meter waterdiepte. 

Probleemstelling

In de zomer van 2012 werd Lutec benaderen door het Leidse Heerema om te praten over de mogelijkheden aangaande het realiseren van een goede ontstoffingsoplossing op haar nieuw te bouwen Vessel.

De problematiek was divers en Heerema wilde een passende oplossing, mede omdat goede werkomstandigheden voor het bedrijf van groot belang zijn. Naast het kunnen leveren van de benodigde componenten, die moeten voldoen aan de hoge offshore eisen, was een engineeringspartner hetgeen Heerema naar zocht. 

Klik hier voor de case-studie

Klik hier voor het project