Fruity Line kent zo’n 250 cold pressed recepten voor groente- en fruitsappen, smoothies en shots. Om bestaande en nieuwe klanten optimaal te bedienen, zijn een flexibele productie en doorlopende innovatie cruciaal. Hierbij kent Fruity Line naast een grote diversiteit aan recepturen, ook talloze flesformaten en verpakkingsmaterialen.
Voor het reinigen van onder andere de tanks en vaten heeft Fruity Line een nieuwe, centrale wasruimte gecreëerd. Om de vochtbelasting in deze ruimte onder controle te houden is ventileren essentieel.
Aangrenzend aan de wasruimte is een opslagruimte van schoonmaakmiddelen die ook geventileerd dient te worden.
Kernverantwoordelijkheid voor bedrijven die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie is het leveren van veilige producten. Optimale luchtcondities – zoals de juiste luchtvochtigheid – zijn essentieel voor de totale hygiëne in productieruimtes.
Bacteriën en schimmels kunnen zich eenvoudig via de lucht verplaatsen en vormen daarmee een risico. Een doordacht luchtconcept vormt de oplossing en is voor de voedingsmiddelenindustrie van wezenlijk belang.
Voor een optimale ventilatie van de wasruimte en de opslagruimte wordt de lucht afgevoerd met dakventilatoren. Verse, schone lucht wordt toegevoerd met dakkappen met motorgestuurde kleppen.
De wasruimte is een ‘vuile’ ruimte die op onderdruk moet staan ten opzichte van de andere ruimtes. Ook de opslagruimte wordt op onderdruk gehouden. Dankzij de juiste luchthiërarchie wordt voorkomen dat de vervuilde lucht uit deze ruimtes naar de fabriek stroomt.