0318 - 743 100

Doorslaand succes CCM op de TechniShow

01 april 2010

Doorslaand succes CCM op de TechniShow

Op de TechniShow van 9 t/m 12 maart j.l. in de Jaarbeurshallen te Utrecht heeft de nieuwe, door LUTEC Luchttechniek ontwikkelde, opmengunit CCM voor lasrook voor veel belangstelling gezorgd. De opmengunit is bij uitstek geschikt voor bedrijven waar niet extreem veel gelast wordt.

De unit CCM is voor het afzuigen van lasrook universeel toepasbaar. De opmengunit wordt aan één zijde van het lasgebied geplaatst, hier wordt de vervuilde lucht afgezogen en gefilterd. Het filtersysteem bestaat uit een grof voorfilter en een fijn hoofdfilter. Nadat de lucht gefilterd is wordt deze door het ventilatordeel de ruimte ingeblazen. De inblaaslucht wordt met een hoge snelheid door de speciaal gevormde nozzels ingebracht waardoor de schone lucht maximaal met de vervuilde lucht mengt en de gemiddelde vervuiling teruggebracht wordt. Door de standaard frequentieregeling kan de ventilatiecapaciteit worden afgestemd op de vervuiling.

Als optie kan de unit worden geleverd met een Hepa filter (een absoluutfilter voor o.a. RVS lassen). De voorziening hiervoor is al in de unit aanwezig. Deze opmengunit is een goed en betaalbaar antwoord op de nieuwe norm die per 1 april 2010 van kracht is geworden.