0318 - 743 100

Duurzame energiezuinige lasrookafzuiging

03 april 2014

Duurzame energiezuinige lasrookafzuiging

Nieuw duurzaam energiezuinig concept voor lasrookafzuiging

Lutec Luchttechniek heeft bij de Vlastuin Groep te Kesteren een  duurzaam totaalconcept gebouwd om lasrook te bestrijden met een nieuw energiezuinig filtersysteem.

Filter: Het filtertype FM is een down-flow filter wat betekent dat de luchtstroom van boven naar beneden is gericht. Hierdoor hebben de filters een continu lage vervuilingsgraad wat bijdraagt aan een laag energieverbruik.

Debietregeling: Een speciale sensor monitort de vervuilingsgraad in de afgezogen lucht, op basis van deze gegevens wordt de capaciteit van de installatie geregeld. Het terugregelen geeft een laag energieverbruik, terwijl de achtergrondconcentratie van 1mg/m3/h gegarandeerd blijft.

Totaalconcept: Verwarming en koeling kunnen in de installatie middels het effectieve verticale verdringing principe geïntegreerd worden. Een totaaloplossing die zorg draagt voor een uitstekend productieklimaat gedurende het gehele jaar. De achtergrondconcentratie voor lasrook blijft gegarandeerd onder de wettelijke grens.

Verwarming, energiebesparing door WTW: De verwarmingsmodus is zo opgezet dat de overtollige warmte van bijvoorbeeld lasers wordt gebruikt op het moment deze beschikbaar en nodig is. Een energiezuinige oplossing om de productiehal op temperatuur houden.

Koeling: Koud water wordt opgepompt en draagt middels een warmtewisselaar de koude over aan de ventilatiestroom, zodat koele lucht in de productiehal wordt ingebracht. De koele lucht wordt door het verticale verdringingsysteem gelijkmatig verdeeld, zonder tochtklachten voor de medewerkers.

Resultaat: Het eindresultaat  is een energiezuinig installatieconcept. Lutec Luchttechniek biedt met dit concept een gunstig productieklimaat met gefilterde schone lucht, zonder milieubelasting en bovenal een energiezuinige oplossing.