0318 - 743 100

Duurzame klimaatbeheersing als geïntegreerd onderdeel van industrie 4.0

30 januari 2018

Duurzame klimaatbeheersing als geïntegreerd onderdeel van industrie 4.0

Kornelis Caps & Closures is een gerenommeerd bedrijf, dat volledig gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van sluitingen op maat. Daarnaast levert zij ook een breed gamma aan standaard artikelen voor sluitingen van plastic en glazen verpakkingen.

Het bedrijf is met haar productielocatie gevestigd in Steenwijk, waar het een gezonde en gestage groei doormaakt. De roots van het bedrijf gaan terug naar 1936, het jaar waarin Kornelis Sr. begon met kunstharsen en zaagsel. Later maakte het bedrijf armleuningen en filmdozen. Tegenwoordig is Kornelis volledig gespecialiseerd in deksels voor de levensmiddelenindustrie.  

Vorig jaar is een nieuw deel productie bijgebouwd. In dit nieuwe deel richt Kornelis haar blik op de productieomgeving van de toekomst. Het volledig beheersen van en inzicht hebben in de productieprocessen zal hierin een grote rol gaan spelen als onderdeel van wat wij met zijn allen noemen Industrie 4.0. Dit is het innovatieve karakter wat precies bij Kornelis past.  

Probleemstelling
Naast de primaire processen is het doel van Kornelis om ook de ondersteunende installaties, waaronder het klimaat, in de datastromen van de fabriek te krijgen. Door deze data te verzamelen en te koppelen aan productiegegevens is het mogelijk om optimaal grip te krijgen en houden.

Daarnaast was er uiteraard de vraag om een goed passend klimaat te realiseren. In haar huidige voorzieningen past Kornelis alleen basisventilatie toe voor het afvoeren van met name de vrijkomende warmte. Een nadrukkelijke wens hierbij was om de klimaatvoorzieningen zo te treffen dat er geen gasaansluiting nodig zou zijn.

In de nieuwe fabriek wil men ook een stap maken naar een totale duurzame klimaatbeheersing.


Oplossing
Lutec werd als adviserende partij op basis van haar ervaring met betrekking tot klimaatbeheersing binnen spuitgiet-omgevingen, uitgenodigd om haar zienswijze te geven op het vraagstuk bij Kornelis .

Het advies werd in een aantal stappen opgebouwd en uiteengezet. De basis van het uiteindelijke totaalconcept wordt gevormd door de modulaire luchtbehandelingskast van het type AIRTEC HP. Deze industriële luchtbehandelingskast is gebaseerd op een unieke warmteterugwinning met een zeer hoog rendement. Het unieke van de warmteterugwinning is dat deze gerealiseerd wordt middels een kruisstroomwisselaar, waarbij de luchtstromen absoluut gescheiden zijn.

Met name in de industrie, waar dampen en geuren in de ventilatielucht aanwezig zijn, biedt dit een zeer groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een warmtewiel. Daarbij is het eveneens mogelijk een hoog rendement te halen, maar er treedt altijd een percentage lek op van de vuile lucht naar de schone luchtzijde.

Door het modulaire systeem van de AIRTEC HP kasten, is eenvoudig uitbreiding mogelijk met extra functionaliteiten in de vorm van verwarming, koeling, bevochtiging en ontvochtiging.

Resultaat

In nauw overleg met Ytse de Boer van Kornelis, werd een totaal configuratie afgestemd op de vraag. Dit resulteerde in een totaalplan in twee fasen. Fase 1 is reeds geïmplementeerd, fase 2 zal geïmplementeerd worden zodra de fabriek verder gevuld wordt met productiemachines. 

Voor fase 1 zijn er twee luchtbehandelingskasten AIRTEC HP 15 geplaatst, voorzien van de functies:

  • filtering
  • hoogrenderende warmteterugwinning
  • indirecte adiabatische koeling en
  • mechanische verwarming en koeling

De hoogrenderende warmteterugwinning in combinatie met mechanische verwarming op basis van warmtepomptechniek, draagt bij aan het “gasloos” zijn van de nieuwe fabriek. De warmte uit de processen wordt grotendeels gebruikt om de ventilatielucht te verwarmen, het aanvullende deel wordt middels elektrisch gevoede warmtepompen voorzien. De warmtepompen worden gevoed vanuit een dak dat volgelegd is met zonnepanelen.

Middels een TCP-IP configuratie op de regelaars van de luchtbehandelingskasten, zijn deze volledig opgenomen binnen de datastromen van de fabriek.

download de case studie