0318 - 743 100

FM filterkast

12 oktober 2017

FM filterkast

Robuust

Het filter is volledig vervaardigd uit 3 mm plaatstaal, daar waar de meeste filtersystemen een wanddikte kennen van maximaal 2 mm. Door de robuuste bouwwijze is het filter als variant goed toepasbaar binnen ruige omgevingen als in de off-shore en scheepsbouw. Onlangs leverden wij drie van deze systemen voor verschillende processen aan boord van het grootste schip ter wereld: de Pioneering Spirit.

Voor scheepswerven is het FM filter als werfunit variant ideaal omdat naast dat het filter stevig gebouwd is, het zwaartepunt onderin ligt. Daarbij is het filter eenvoudig te plaatsen en verplaatsen met een heftruck of bovenloopkraan.

Hoogwaardige techniek

De filters zijn verticaal geplaatst, wat zorgt voor een goede afreinigbaarheid van de filterelementen. Door deze elementen trapsgewijs te plaatsen, wordt effectief omgegaan met de benodigde hoogte en kan het stof op één gezamenlijk punt opgevangen worden.De downflow zorgt voor een laag energieverbruik en afvoer van de stofpartikels naar beneden, waarop de zwaartekracht een positief effect heeft.

Varianten

Omdat wij als LUTEC zijnde graag inspelen op de behoefte onder onze klanten, zijn er in drie jaar tijd verschillende varianten en opties van de FM ontstaan, die nu tot de standaard levering behoren. Zo is er een speciale uitvoering voor snijtafels, is er een variant voor opmengsystemen en een werfunit voor plaatselijke afzuiging in secties en tanks.
Als optie is er een voorafscheider leverbaar, een precoat doseerinstallatie en volledig geïntegreerde Siemens PLC besturing.

Geïntegreerde besturing

De losse FM modules, die gebruikt worden binnen verschillende toepassingen, kunnen plug & play geleverd worden. Hierbij is de Siemens PLC besturing volledig in de kast geïntegreerd en wordt deze stekkerklaar afgeleverd.

De ingebouwde afzuigventilator is standaard frequentiegeregeld, waarbij het bedieningsgemak eenvoudig via een start-stop plaatsvindt. Door de ingebouwde debietregeling wordt nooit meer afgezogen dan nodig is en worden de filterelementen niet zwaarder belast dan wenselijk is. Dit leidt tot een energiezuinig en duurzaam systeem.

Diverse filtermedia

In de filtermodulen zijn diverse filtermedia mogelijk, welke optimaal afgestemd worden op uw applicatie. Afhankelijk van de belasting en toepassing wordt het soort filtermedium als de samenstelling nauwkeurig bepaald.

Applicatie voorbeelden

Werfunit (Lasrook, Niestern Sander)
Afzuiging lasrobots (Lasrook, Hoza)
Filtersysteem binnen totaalconcept lasrookafzuiging (Lasrook, Vlastuin)
Ontstoffingsapplicatie (Krijtstof, Saba)
Stand-alone opmengsysteem (Lasrook, Hardeman)
Procesafzuiging (Stuiklassen, Strukton)
Afzuiging snijtafel (Snijrook, DS Metaal)
Afzuigarmen (Lasrook, Verwater )
Afzuigcabines (Betonstof, Gunnebo)
Stekrobots afzuiging (Talkpoeder, Iso-groep diverse)


Heeft u ook een stofprobleem, waar filtertechniek vereist is, informeer dan naar de mogelijkheden van onze FM modules. 
Contact een van onze Technisch Adviseurs.

Unieke eigenschappen van de filtermodules:

  • Compact samengebouwd
  • Laag energieniveau
  • Volledig geïntegreerde ventilator
  • Laag geluidsniveau
  • Eenvoudig uit te bereiden

 

2 x FM 500  Lasrookafzuiging met WTW , verwarming en koeling FM 400 lasrookafzuiging FM 100 lasrookafzuiging 8000 m3/h Filterunit FM 300 Gouwerok FM 600 Lasrookafzuiging FM 200 met WTW  stofafzuiging FM 100 opmengunit FM werfunit FM 300 FM 100 met afzuigarmen Lasrookafzuiging met geïntegreerde verwarming Lutec Filtermodule