Geef vocht geen kans!
30 juli 2024

Geef vocht geen kans!

Vochtige lucht heeft een slechte invloed op de hygiëne en voedselveiligheid. Bovendien is het slecht voor het gebouw zelf.

Ga terug naar het overzicht


De juiste luchtvochtigheid - ook voor het gebouw

Tijdens de productie en de schoonmaak komt in de voedingsmiddelenindustrie veel vocht vrij. Dat een te hoge luchtvochtigheid een negatieve invloed heeft op de productkwaliteit, is vaak wel bekend. Het tast echter ook het pand aan.

Waarom de luchtvochtigheid invloed heeft op een pand

Als een gebouw te lang vochtig blijft, ontstaat er schimmelvorming. Bacteriën nestelen zich in de wanden en er ontstaat gisting. De muren worden aangetast en - erger nog - de schimmels en bacteriën komen vrij in de lucht en worden ingeademd. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die er werken.

Waarom de luchtvochtigheid invloed heeft op een pand

Goede luchtvochtigheid essentieel

Een weldoordacht lucht – en klimaatsysteem voorkomt een te hoge (of te lage) luchtvochtigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om de lucht te conditioneren, met als resultaat een goede luchtvochtigheid.

Essentieel voor de productkwaliteit, de medewerkers, de machines en last but not least het gebouw zelf.

Goede luchtvochtigheid essentieel

Ervaring in de voedingsmiddelenindustrie

Of u nu een industriële bakkerij heeft, zuivelproducent bent, oliën of margarines produceert of…., wij hebben vele referenties in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees er meer over: Klimaatbeheersing in de voedingsmiddelenindustrie

Meer weten?
Neem contact met ons op en laat de lucht voor u werken

Welke oplossing het meest geschikt is voor uw productielocatie, hangt volledig af van de situatie. Daarom komen wij altijd op locatie om de situatie op te nemen en een advies op maat te geven.

Air For Quality 💙

Neem contact met ons op!