Tijdens de productie en de schoonmaak komt in de voedingsmiddelenindustrie veel vocht vrij. Dat een te hoge luchtvochtigheid een negatieve invloed heeft op de productkwaliteit, is vaak wel bekend. Het tast echter ook het pand aan.
Als een gebouw te lang vochtig blijft, ontstaat er schimmelvorming. Bacteriën nestelen zich in de wanden en er ontstaat gisting. De muren worden aangetast en - erger nog - de schimmels en bacteriën komen vrij in de lucht en worden ingeademd. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die er werken.
Een weldoordacht lucht – en klimaatsysteem voorkomt een te hoge (of te lage) luchtvochtigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om de lucht te conditioneren, met als resultaat een goede luchtvochtigheid.
Essentieel voor de productkwaliteit, de medewerkers, de machines en last but not least het gebouw zelf.
Of u nu een industriële bakkerij heeft, zuivelproducent bent, oliën of margarines produceert of…., wij hebben vele referenties in de voedingsmiddelenindustrie.
Lees er meer over: Klimaatbeheersing in de voedingsmiddelenindustrie