Hendriks groep verduurzaamt
15 oktober 2024

Hendriks groep verduurzaamt

Ook voor onze buurman in Veenendaal, de Hendriks groep, hebben wij een aangenaam binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing mogen realiseren.

Ga terug naar het overzicht

Tevreden met het resultaat

Aart Van Asselt van de Hendriks groep is tevreden over de oplossing van LUTEC: “Zowel de installatie bij Hendriks precon als bij Hendriks stalen bekistingtechniek is nu een klein jaar in bedrijf en we zijn tevreden.

De luchtkwaliteit is goed en we hebben in de afgelopen winterperiode, die niet streng was, toch al de nodige energie bespaard.”

Tevreden met het resultaat

Besparing op energieverbruik en vastrechtkosten

De twee verticale verdingingssystemen zijn uitgevoerd met een FM filter- en ventilatieunit die gekoppeld is aan een nieuw, hoog rendement gasverwarming.

Een warmtepomp was geen optie omdat er onvoldoende aansluitvermogen was, maar met deze oplossing is er toch een grote slag geslagen in het verduurzamen van de panden.

Naast minder energieverbruik zijn op deze manier ook de vastrechtkosten drastisch verminderd.

Besparing op energieverbruik en vastrechtkosten

Luchtbehandeling, warmteterugwinning en warmtepomp

Voor het kantoor was het wel mogelijk om deze te voorzien van een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning en een warmtepomp. Dat heeft LUTEC gelijktijdig met de beide productiehallen gerealiseerd.

De opgewekte warmte wordt zoveel mogelijk behouden. De vrijkomende lasrook wordt gefilterd. Verse buitenlucht wordt ingebracht daar waar de mensen het nodig hebben, in de leefzone.

Luchtbehandeling, warmteterugwinning en warmtepomp

Van Asselt: "Het ventilatiesysteem doet het goed. Vraag het maar aan de collega's die hier werken."