0318 - 743 100

Innovatie award

08 april 2016

Innovatie award

Innovatie award voor LUTEC

Als buitenlandse dealer die de meest nieuwe en innovatieve ESTA-producten verkocht heeft over heel 2015, ontvingen wij afgelopen maand de innovatie award van ESTA Absaugtechnik. Jurgen Gast (bedrijfsleider bij ESTA, rechts op de foto) kwam langs om aan Gerwan van Dijk (technisch directeur, LUTEC) de award met bijbehorende prijs persoonlijk te overhandigen.

Samenwerking

De samenwerking tussen het Duitse ESTA en LUTEC gaat al weer 15 jaar terug in de tijd. Beide bedrijven weten elkaar te motiveren en delen hun kennis op het gebied van verschillende afzuigtechnieken. LUTEC integreerd de producten van ESTA  binnen haar oplossingen op de Nederlandse en Belgische markt en  ESTA maakt gebruik van de kennis die LUTEC heeft met name als het gaat over geavanceerde technieken op het gebied van lasrookafzuiging. De wetgeving in Nederland is de strengste van Europa en LUTEC heeft zeer veel kennis in huis op dit gebied. 

Gezamelijke projecten

Het hoogtepunt van de samenwerking in de afgelopen 15 jaar was toch wel de bouw van een groot project in Spanje. Bij touringcar bouwer IRIZAR werd de kennis van LUTEC ingeschakeld bij een vraagstuk op het gebied van lasrookbeheersing en klimaatbeheersing. ESTA leverde het filter en wij verzorgde het ontwerp, leverde de luchtbehandelingskast, leidingsysteem en gehele besturing.

Tot op de dag van vandaag leveren wij  het onderhoud en de service voor deze prachtige installatie. Regelmatig vliegt één van onze service mensen naar Spanje om ervoor te zorgen dat de installatie in goede conditie blijft. 

Klik hier voor het project

Klik hier voor het Lutec Service Systeem