0318 - 743 100

Inrichten testruimten STIHL

22 juni 2015

Inrichten testruimten STIHL

Onlangs hebben wij de opdracht gekregen voor het inrichten van twee testcabines voor de Stihl Benelux dealer Poel Bosbouw. Poel Bosbouw verhuist haar activiteiten van Nieuw Milligen naar een fraai nieuw pand in Apeldoorn.

De testcabines worden gebruikt voor het onderhoud en afstellen van onder andere kettingzagen. Naast een optimale afzuiging van de vrijkomende dampen is een goede geluidsreductie van groot belang.

De kettingzagen worden in de cabines op volvermogen getest en afgesteld. De cabines zullen direct achter de showroom geplaatst worden. Het optimaal terugdringen van het vrijkomende hoogfrequente geluid is dan ook van groot belang.

Na eerder al de demoruimte van Stihl te Puurs voorzien te hebben van afzuiging en ontstoffing is het nu de taak om één van haar dealers te helpen bij een goede afzuigoplossing en het beheersbaar maken van de geluidsproductie.

De geluidgeïsoleerde cabines worden opgebouwd uit extreem dikke panelen en zijn optimaal afgestemd op het geluid dat geproduceerd wordt. Voor de verschillende frequentiebanden zijn de geluidsniveaus in een speciaal computerprogramma berekend op demping en akoestisch effect. De cabines zijn industrieel uitgevoerd en worden ingericht met werktafels en afzuiging.

Geluidscabine Kettingzaag Werkcabine website poel