0318 - 743 100

Klant aan het woord: Verticale verdringing met verwarming

06 januari 2010

Klant aan het woord: Verticale verdringing met verwarming

Bijkon Staal-en Systeembouw is een metaalbedrijf met als hoofdactiviteiten staalconstructies en dak-en gevelbeplating. Beide worden door eigen mensen ontwikkeld, getekend, gefabriceerd en gemonteerd. De productie vindt plaats in twee hallen met een totaal afmeting van l x b x h = 60 x 45 x 7 meter.

In de productiehallen worden de staalconstructies door 15 medewerkers op maat gemaakt en in elkaar gelast. Bij de lasactiviteiten wordt veelal gebruik gemaakt van gevulde draad. Het lasdraadverbuik is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen, waarbij de verwachting is dat deze verder zal stijgen.

Gezocht werd naar een passende oplossing om te kunnen voldoen aan de nieuwste ARBO beleidsregels en de mensen in de productieruimte een gezonde werkomgeving te bieden. Met diverse partijen is in het voortraject contact geweest. Diverse systemen werden hierbij aangeboden in eerste instantie voornamelijk opmengunits. Het advies van LUTEC was om te werken met een push pull installatiie , dit gezien de hoeveelheid lasdraad en het in hoofdzaak lassen met gevulde draad wat een hogere rookontwikkeling geeft.

Lees verder