0318 - 743 100

Lasrookafzuiging jacht- en scheepswerf Gouwerok in aanbouw

24 november 2016

Lasrookafzuiging jacht- en  scheepswerf Gouwerok in aanbouw

De vraag

Het oplossen van lasrook en aluminium zweefstof uit één van de werkruimtes. In de ruimte worden laswerkzaamheden verricht bij het bouwen van aluminium jachten daarnaast vinden er slijpprocessen plaats met het gevolg een hoge emissie. Is het ook mogelijk om emissie afkomstig uit het proces te verminderen met als doel: een schone en gezonde werkomgeving?

De oplossing

Vanuit het vraagstuk is gekeken naar de technisch beste oplossing gecombineerd met, de integratie van verwarming en koeling alsmede de gebruikerskosten.

Het verticale verdringingssysteem is in deze situatie de beste optie, waarbij achtergrondconcentratie van < 1mg/m³/8h gegarandeerd wordt. De toegepaste filterunit is het eigen Lutec fabricaat: FM 300 AS Filter Module Low Energy, inclusief een mengsectie, adiabatische koeling en twee direct gestookte verwarmings-blokken. De installatie wordt aangestuurd door sensoren die, afhankelijk van de vervuiling, de capaciteit bepalen.

Resultaat

Een afzuiginstallatie met een uitstoot van nul emissie. Door deze energiebesparende en duurzame investering is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie door middel van de Energie-investeringsaftrek regeling (EIA).

Met deze installatie is een totaaloplossing geboden voor emissie beperking en klimaatbeheersing in de werkruimte, waarmee het doel behaald is.

Case studie

54d9e925d9657 Filterunit FM 300 Gouwerok logo-jacht-en-scheepswef-gouwerok-large Filterunit FM 300 zijkant Luchtkanaal v FM filteropstelling