0318 - 743 100

Makerspace BouwKeet

04 april 2016

Makerspace BouwKeet

Makerspace

Met je handen maken wat in je hoofd opkomt. Leren van anderen, met anderen. Dat doe je in een makerspace, een relatief nieuw fenomeen dat is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Stichting de Verre Bergen begint een makerspace samen met de wijkbewoners in het Rotterdamse Bospolder-Tussendijken.

Bouw

Momenteel wordt hard gewerkt aan de inrichting van de werkplaats waar de Makerspace zich zal gaan vestigen. Directeur Daniel White is nu al erg enthousiast over de positieve geluiden van omwonende en mensen die zich spontaan aanmelden. Begin Mei moet de Makerspace definitief opengaan. De eerste kennismaking met de wijk zal via een serie lessen en workshops voor scholieren van 10 tot 15 jaar verlopen. Op dit moment wordt hiervoor een samenwerking met scholen uit de wijk opgezet.

Bouwkeet binnen Bouwkeet buitenkant BouwKeet Makerspace Afzuigwand spuiten Luchtbehandelingskast

Inrichting

LUTEC Luchttechniek werd eind 2015 benaderd voor de inrichting van de afzuiging op diverse onderdelen. Zo is er een houtbewerking, een metaal-, een kunststof- en textielafdeling gepland in de makerspace, waarvoor diverse, zowel stof- als dampafzuig oplossingen benodigd zijn. De expertise en kennis die LUTEC heeft van de verschillende specialisme sprak directeur Daniel White erg aan. In samenwerking met Bureau Bouwkunde verzorgen wij de complete lay-out die verder weer afgestemd wordt op de andere voorzieningen. 

Naast de afzuigingen voor diverse gebruikersvoorzieningen zorgen wij ook voor het deel klimaatbeheersing en luchtbalans in het gebouw.