0318 - 743 100

Nieuwbouw Falco

15 januari 2016

Nieuwbouw Falco

Nieuwbouw Falco

Falco start 2016 met haar werkzaamheden in een nieuwe en duurzame productiehal. De lashal, die plaats biedt voor 1.900 m2 las- en metaalbewerking, is voorzien van een totaalconcept voor lasrookafzuiging. De voorziene installatie filtert de lasrook, verwarmd de circulatie lucht en koelt deze naar behoefte. 

Totaalconcept

In de productiehal is gekozen voor het energiezuinige en duurzame totaalconcept van LUTEC Luchttechniek, waarbij gebruik gemaakt wordt van de down-flow filtermodule FM met geintegreerde luchtbehandeling voor verwarming en koeling. Als ventilatietechniek wordt gekozen voor verdringingsventilatie.

Verwarming

Door de recirculatie, mogelijk met behulp van effiencte filtering van de lasrook wordt de warmte lucht die zich onder het dak bevind aangezogen en onderin de hal teruggebracht. Hieraan toegevoegd wordt altijd minimaal het wettelijk verplichte aandeel buitenlucht. Alleen wanneer nodig wordt deze lucht naverwarmd met behulp van een hoogrendement verwarmingsysteem. 

Adiabatische koeling

In de zomerdag wordt de luchttoevoer met behulp van ingebouwde adiabatische koeling in temperatuur naar beneden gebracht. Een zeer effiencte en bovendien betaalbare manier om de lucht in temperatuur te laten dalen. De ingebrachte koelere lucht zorgt ook in de zomerdag voor een goede ventilatie en een aangenaam werkklimaat. 

Zie ook:

Nieuwbouw Falco   Verticale verdringing   Industriele koeling