Schone lucht is onontbeerlijk voor uw productieproces. Ook de temperatuur is van groot belang, zeker in de Food Industry!
Mechanische koeling (de traditionele manier van koelen) is vaak kostbaar in gebruik en ook niet altijd noodzakelijk in relatie tot de eisen. De gebruikskosten van adiabatische koeling zijn veel lager en de opbrengst is zeer effectief.
Door het verdampen van water wordt energie uit de lucht onttrokken, waardoor deze in temperatuur daalt. Deze koelere lucht wordt een ruimte ingeblazen. De temperatuur van de ingeblazen lucht ligt tussen de 5° en 10°C lager ten opzichte van de buitentemperatuur.
Naast de directe adiabatische manier van koelen is er ook een indirecte variant. Wij vertellen u er graag meer over en laten u met trots onze projectvoorbeelden zien.
👉 Koeling voor uw productiehal? | Lutec Luchttechniek BV
👉 Duurzame koeling, optimale ventilatie en van het gas af. | Lutec Luchttechniek BV