Juist in deze tijd dat we allemaal worden geconfronteerd met het coronavirus, is de UV-technologie wellicht nog meer gewenst dan ooit. De technologie wordt veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, waar hygiene uiteraard van groot belang is. En juist nu is UV-technologie extra "in the picture"; deze techniek maakt immers ook virussen onschadelijk.
De afgelopen jaren zien we binnen de voedingsmiddelenindustrie dat optimale hygiëne in relatie tot producten een steeds belangrijker rol speelt.
Dit geldt ook voor de invloed van lucht- en klimaatbeheersing op het product / productieproces. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn juist hier van grote invloed. Daarnaast zien we ook het belang van luchtkwaliteit toenemen.
De trend is om steeds minder conserveringsmiddelen te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat luchtkwaliteit nóg belangrijker wordt voor de houdbaarheid van producten.
Als expert in lucht- en klimaattechniek heeft LUTEC op dit gebied de nodige resultaten geboekt. Wij integreren UV-technologie in onze lucht- en klimaatbeheersingsoplossingen. UV heeft namelijk de eigenschap dat het het DNA van micro-organismen (schimmels, bacteriën en virussen) kan blokkeren. Hierdoor kunnen deze organismen zich niet meer delen en blijft infectie/besmetting uit.
Juist in deze tijd dat we allen worden geconfronteerd met het coronavirus, is deze UV-technologie wellicht nog meer gewenst dan hiervoor. De technologie maakt immers ook virussen onschadelijk.