Warmte en waterdamp in de Food
01 augustus 2023

Warmte en waterdamp in de Food

Komt er bij u in de fabriek tijdens het productieproces veel warmte en waterdamp vrij?

Ga terug naar het overzicht


Mist van damp tijdens productieproces

Warmte en vocht in de fabriek resulteren in een onaangenaam werkklimaat. 

Bij een van onze relaties ontstond tijdens het productieproces een ware mist van damp. Waardoor het warm en vochtig werd in diverse ruimtes. Omdat het om een bestaande situatie ging hebben wij enkele adviezen uitgebracht om de situatie te verbeteren.

Onze 7 tips

Ook in bestaande situaties adviseren wij u graag om de luchtkwaliteit en dus het werkklimaat te verbeteren.

Elke situatie is uniek. In deze specifieke situatie lag de focus op:

  • Het verhogen van de afzuigcapaciteit met ruim 60%.
  • Aanpassen van de luchthiërarchie.
  • Realiseren van voldoende overcapaciteit.
  • Het realiseren van geconditioneerde toevoerlucht.
  • Toepassen van warmteterugwinning.
  • Uitvoering van de afvoerende luchtkanalen en de binnenkant van de luchtbehandelingskast in roestvast staal.
  • Uitvoering van de nieuwe ventilatoren in kunststof.
Onze 7 tips

Dit is het resultaat

Het resultaat mag er zijn! De luchtkwaliteit is aanzienlijk verbeterd doordat er geen waterdamp meer in de lucht zit. De temperatuur is continu een comfortabele 20oC. Het hele jaar rond.

Ook de hygiëne is sterk verbeterd door de toepassing van roestvast staal en kunststof en het aanpassen van de luchthiërarchie.

Uiteraard hebben we ook gekeken naar duurzaamheid. Niet alleen door warmteterugwinning toe te passen maar ook qua keuze in materiaal en uiteraard koudemiddel.

Dit is het resultaat

Wij zorgen voor optimale luchtkwaliteit in de voedingsmiddelenindustrie. Meer weten over onze aanpak? Neem contact met ons op of lees verder op Klimaatbeheersing in voedingsmiddelenindustrie | LUTEC BV.

Neem contact met ons op!