0318 - 743 100

Ontstoffing en klimaatbeheersing

16 maart 2015

Ontstoffing en klimaatbeheersing

SABA Dinxperlo

SABA is al meer dan 75 jaar een gerenommeerd producent van hoogwaardige lijmen en kitten voor industriële en bouwkundige toepassingen. Haar activiteiten zijn ondergebracht in de business units Industry en Building & Construction.

Het grootste deel van de producten van SABA worden geëxporteerd, naast de productiefaciliteit in Dinxperlo heeft SABA eigen verkoopkantoren in Polen, Zweden en Duitsland. Voor de Amerikaanse en Canadese markt is SABA North America verantwoordelijk en sinds 2012 heeft SABA ook vestigingen in Australie en Nieuw-Zeeland. SABA China verzorgt de Chinese markt.

De installatie heeft mijn verwachtigen overtroffen en de samenwerking met de mensen van Lutec verliep uiterst prettig.
Henk Blom

Probleemstelling

Uit door ons verricht onderzoek en op basis van nul-metingen bleek dat de huidige ontstoffingsinstallaties bij SABA niet meer toereikend waren om de processen op een juiste wijze van stofafzuiging te voorzien. Daarbij waren deze installaties ook gedateerd en liepen de onderhoudskosten steeds verder op.

Oplossing

LUTEC zorgde voor een geheel nieuwe ontwerp van het afzuigsysteem ter hoogte van de productielijnen. Dit systeem is aangesloten op een nieuw filter, dat buiten opgesteld staat. De afgezogen lucht wordt met een hoge efficiency gefilterd.

De afgezogen en van stof ontdane lucht wordt vervolgens verder behandeld in een luchtbehandelingskast voorzien van WTW middels een warmtewiel. De in de warme lucht aanwezige energie wordt zonder verdere geurbelasting overgedragen aan de verse lucht die met behulp van een luchtverdeelslang ingebracht wordt.

Resultaat

De productiemachines worden nu weer met de juiste capaciteit afgezogen, waardoor er geen verdere verspreiding van stof en geur meer in de fabriek aanwezig is. Daarbij wordt er gericht verse lucht toegevoerd, wat de luchtkwaliteit in de fabriek aanzienlijk ten goede komt.

Filterinstallatie FM 600 Luchtverdeelslang Ontstoffing luchtbehandeling Ontstoffingsinstalaltie Stofafzuiging Stofopvangtonnen Warmtewiel

Ga naar het project