0318 - 743 100

Première nieuwe generatie lasrookfilters

24 februari 2010

Première nieuwe generatie lasrookfilters

Een nieuwe generatie lasrookfilters voor centrale afzuiginstallaties. De nieuwe WELDEX-serie is een technisch compleet, goed doorontwikkelde lasrookunit die nu voor het eerst op de beurs gepresenteerd wordt. Door luchttechnische verbeteringen en een efficiënte filtertechnologie heeft de Duitse fabrikant ESTA de functionaliteit en zuigkracht in de WELDEX serie aanzienlijk geoptimaliseerd.

ESTA heeft vastgehouden aan de beproefde modulaire bouwwijze van de afzuigunits. Hierdoor staat de klant een groot pallet aan seriematige standaardapparaten ter beschikking. Door de modulaire bouwwijze kunnen in een industriële omgeving installaties met een luchtvolumestroom van meer dan 50.000 m3 per uur gerealiseerd worden. De speciaal voor lasrookafzuiging ontwikkelde filterpatronen, met een oppervlakte van 64 of 100 m², zorgen voor een perfecte afscheiding en schone retourlucht.

Een optimaal reinigingsproces zorgt bij de nieuwe WELDEX generatie voor een minimaal persluchtverbruik. Ook de filtertechnologie werd doorontwikkeld: een in de filterbehuizing geïntegreerde voorafscheider zorgt voor de gelijkmatige stroming naar het filterelement. Door deze nieuwe ontwikkeling worden vonken en grovere deeltjes al van te voren afgescheiden. Daarmee is het risico van filterbranden beduidend verminderd. De reiniging van het filter gebeurt door een programmeerbare sturing. Voor een eenvoudige en vooral stofvrije verwijdering van de afgezogen deeltjes is de nieuwe WELDEX serie met een tweedelige stofopvanglade uitgevoerd. Door de compacte constructie hebben de afzuiginstallaties van de nieuwe generatie geringe afmetingen waardoor ze in een relatief kleine ruimte op te stellen zijn. De WELDEX-serie is geschikt om direct op een plasma of lasersnijtafel aan te sluiten alsook op een centraal leidingsysteem voor de afzuiging van meerdere werkplekken. Om een laag geluidsniveau te realiseren zijn zowel de perslucht voor de filterreiniging als de ventilator in de geïsoleerde behuizing geïntegreerd.