0318 - 743 100

Stofcabines met afzuiging voor Gunnebo

17 juni 2016

Stofcabines met afzuiging voor Gunnebo

Stofcabines voor Gunnebo Doetinchem

Onlangs hebben wij voor Gunnebo in Doetinchem twee stofcabines gebouwd met afzuiging en filtering. De cabines worden gebruikt bij schuur- en borstelbewerkingen, waarbij beton- en cementstof vrijkomt.

Gunnebo

Wereldwijd houdt Gunnebo zich bezig met beveiligingsproducten en beveiligingsoplossingen. In Doetinchem worden kluizen gebouwd voor verschillende toepassingen. In de efficiënt georganiseerde productiefabriek worden honderden kluizen per week geproduceerd in allerlei verschillende maten en uitvoeringen.

Onderzoek

Bij het produceren van de kluizen wordt onder andere beton in de kluizen voorzien. Nadat de kluizen gevuld zijn, worden deze na bewerkt. Bij deze werkzaamheden komt fijnstof vrij. In eerste instantie is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om dit fijnstof bij de bron af te zuigen.

De moeilijkheid hierbij ligt vooral in de afstemming tussen gebruiksgemak en effectieve afzuiging. Wanneer het niet mogelijk is hiermee een goed resultaat te behalen, zal dit ook niet werkbaar zijn in de praktijk en wordt het uiteindelijke doel voorbijgegaan.  

In die situatie is het dan ook beter om te kiezen voor een afgescheiden ruimte waar de betreffende werkzaamheden uitgevoerd worden. Hiervoor zijn twee werkcabines gecreëerd, die door middel van een goede afzuiging op onderdruk gehouden worden. De operators krijgen een goede persoonlijke ademhalingsbescherming en door de onderdruk in de cabine wordt voorkomen dat het stof uit de cabines treed en zich door de rest van de fabriek kan verspreiden.

Opbouw installatie

De twee cabines zijn op maat gemaakt en sluiten aan bij de productiebanen in de hal. De kluizen worden door de cabine heengevoerd en in de cabine worden de betreffende werkzaamheden uitgevoerd, waarbij het stof afgezogen en afgevangen wordt in de automatisch reinigende filterinstallaties van het type FM 100. In totaal zijn vier filterunits voorzien, per cabine twee stuks. 

Klik hier voor stofcabines