0318 - 743 100

Stofconcentraties meten

21 april 2016

Stofconcentraties meten

Meten van stof

Door onze kennis en expertise worden wij veelvuldig gevraagd om bestaande situaties te beoordelen. Klanten hebben behoefte aan accuratie informatie van de luchtkwaliteit en zoeken steeds meer gedegen onderbouwing van hun situatie, om zo naar de gewenste situatie te komen. 

Professionele apparatuur

De meetapparatuur die LUTEC aangeschaft heeft wordt ook de door ARBO diensten en professionele bureaus als Peutz gebruikt. De meter wordt uiteraard op regelmatige basis gekalibreerd en is binnen een breed spectrum inzetbaar. Verschillende deeltjesgrootten kunnen afzonderlijk van elkaar gemeten en beoordeeld worden. Hierbij kan tevens onderscheid gemaakt worden in respirabel en inhaleerbaar stof. 

Voorbeeld: Metaalindustrie lasrook

Vanuit de metaalindustrie krijgen wij veelvuldig de vraag om nul-metingen uit te voeren. Mensen kunnen zich er geen voorstelling van maken hoe weinig 1 mg/m3 is, hetgeen geldt als de maximaal toelaatbare achtergrondconcentratie voor lasrook. Vaak is men zich er wel van bewust dat het niet goed is, maar is het nu matig, slecht of heel slecht en hoe moet ik daarmee omgaan?

Middels metingen en logging ontstaat een duidelijk beeld van de luchtkwaliteit, de basis voor een goede oplossing. Zo bent u er zeker van dat hetgeen nodig is, gedaan wordt, zonder overkill en gebaseerd op onderbouwingen. Bovendien kan na installatie de oplossing beproeft worden en het behaalde doel beoordeeld.  

Informeer naar de mogelijkheden

Wilt u ook gebruik maken van onze diensten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden, laat ons dan contact met u opnemen.  

Bel me terug