0318 - 743 100

TGS kiest voor LUTEC

24 mei 2016

TGS kiest voor LUTEC

Wat doet the Grab Specialist

The Grab Specialist BV ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt al ruim 50 jaar grijpers voor de overslag, bagger, en recycling industrie. Deze worden in een grote variëteit van klein tot enorm grote afmetingen geproduceerd in forse productiehallen.

Productiehallen

Voor de laswerkzaamheden zijn twee hallen van ongeveer 60 x 30 meter vrijgemaakt waar, gezien de hoeveelheid laswerk per product, ook veel rook ontstaat die uiteraard afgevoerd moet worden. Na het vergelijken van de verschillende mogelijkheden op dit gebied is, met name vanwege de enorme rookontwikkeling, gekozen voor de meest effectieve optie zijnde verticale verdringing.

TGS TGS 2 TGS 3 The Grab Specialist TGS 4

Verticale verdringing lasdamp

Met dit systeem wordt de lasrook naar het dak verdrongen, afgezogen, gefilterd en afhankelijk van de binnen en buitentemperatuur retour in het gebouw gebracht of naar buiten afgevoerd. In de winter geeft dit een grote energiebesparing en in de zomer wordt met 100% buitenlucht geventileerd. Door te verdringen kan rook niet meer terugkeren in de leefzone waardoor met dit systeem succes verzekerd is. Binnenkort wordt gestart met de montage van beide systemen.Verticale verdringing lasdamp

http://www.tgs-grabs.nl/

Klik op onderstaande video voor verdere uitleg over het totaalconcept voor lasrookafzuiging: