0318 - 743 100

Totaalconcept voor lasrookafzuiging

12 maart 2015

Totaalconcept voor lasrookafzuiging

Interfocos

De fabrikant van hout- en gashaarden van de gerenomeerde merken Barbas en Bellfires is gevestigd in Bladel. Hier worden de openhaarden klantspecifiek geproduceerd. In verband met verdere uitbereiding van haar productieomgeving heeft Interfocus besloten te voorzien in een professioneele oplossing voor lasrookafzuiging. 

Heel bewust is er gekozen voor een totaaloplossing, waarbij lasrookafzuiging, rest warmte gebruik, verwarming en koeling geintegreerd worden binnen één intstallatieconcept. 

Filter FM

Het filtertype FM is een down-flow filter wat betekent dat de luchtstroom van boven naar beneden is gericht. Hierdoor hebben de filters een continu lage vervuilingsgraad wat bijdraagt aan een laag energieverbruik.

Debietregeling

Een speciale sensor monitort de vervuilingsgraad in de afgezogen lucht, op basis van deze gegevens wordt de capaciteit van de installatie geregeld. Het terugregelen geeft een laag energieverbruik, terwijl de achtergrondconcentratie van 1mg/m3/h gegarandeerd blijft.

   

Totaalconcept

Verwarming en koeling kunnen in de installatie middels het effectieve verticale verdringing principe geïntegreerd worden. Een totaaloplossing die zorg draagt voor een uitstekend productieklimaat gedurende het gehele jaar.

De achtergrondconcentratie voor lasrook blijft gegarandeerd onder de wettelijke grens.

Verwarming, energiebesparing door WTW

De verwarmingsmodus is zo opgezet dat de overtollige warmte van bijvoorbeeld lasers wordt gebruikt op het moment deze beschikbaar en nodig is. Een energiezuinige oplossing om de productiehal op temperatuur houden.

Adiabatische koeling

Op energiezuinige wijze wordt in de zomerperiode middels adiabatische koeling ervoor gezorgd dat er een aangename temperatuur in de productiehal gehandhaafd blijft. De koele lucht wordt door het verticale verdringingsysteem gelijkmatig verdeeld, zonder tochtklachten voor de medewerkers.

Resultaat

Het eindresultaat  is een energiezuinig installatieconcept. Lutec Luchttechniek biedt met dit concept een gunstig productieklimaat met gefilterde schone lucht, zonder milieubelasting en bovenal een energiezuinige oplossing.

Projectvoorbeelden