Trends 2025
09 januari 2025

Trends 2025

Personeelstekorten, nieuwe technologieën en duurzaamheid vallen op.

Ga terug naar het overzicht


Trends voor de voedingsmiddelenindustrie

Waar moet de voedingsmiddelenindustrie rekening mee houden in 2025? Drie trends springen in het oog: het personeelstekort, nieuwe technologieën en duurzaamheid.

Personeelstekort

Het personeelstekort blijft een grote uitdaging. Investeer daarom in aantrekkelijk werkgeverschap, zoals een comfortabel werkklimaat.

Technologie

Slimme technologie optimaliseertproductieprocessen. Systeemintegratie biedt waardevolle inzichten in processtromen en maakt analyseren eenvoudig, wat kan leiden tot energiebesparing.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal. Zowel de overheid (denk aan de CSRD-rapportage) als de consument vraagt hierom. U kunt op veel manieren aan de slag met duurzaamheid. Denk aan het (her)gebruiken van reststromen, alternatieve energiebronnen en beperken van de CO2-uitstoot.

Het mooie is dat het één het ander niet uitsluit

Energiebesparing, een comfortabel en gezond binnenklimaat en een duurzaam personeelsbeleid gaan uitstekend samen dankzij de juiste industriële klimaatbeheersing.

Bovendien komen veel oplossingen in aanmerking voor één of meerdere subsidieregelingen. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Neem contact met ons op!