0318 - 743 100

Twee nieuwe innovatieve installaties voor Broshuis

30 januari 2018

Twee nieuwe innovatieve installaties voor Broshuis

Onlangs ontvingen wij van Broshuis de opdracht om twee nieuwe klimaatbeheerinstallaties te bouwen voor afzonderlijke productiehallen. In deze productiehallen vinden met name lasactiviteiten plaats.

Broshuis: Driving Innovation

Broshuis is een innovatieve specialist voor het bouwen van opleggers. Het bedrijf werd 130 jaar geleden opgericht en heeft als belangrijkste pijlers veiligheid, kwaliteit en innovatie. Vanuit Kampen (Nederland) ontwikkelt en produceert men diverse typen opleggers, die hun afzet vinden binnen een grote internationale klantenkring.

Klimaatbeheersing productiehallen

De keuze van Broshuis voor Lutec en haar klimaatsysteem voor productieomgevingen ligt in lijn met het woord innovatie. Beide bedrijven zijn sterk gericht op innovatie en het doorontwikkelen van hun producten. Ook wanneer producten en systemen al goed zijn, kan het altijd beter is de gedachte van beide bedrijven.

Het betreft hier dan ook de zesde en zevende installatie die wij voor Broshuis mogen gaan realiseren. De installaties zullen geleverd worden volgens de laatste technieken en ontwikkeling, waarbij het gehele systeem aangestuurd wordt op basis van vervuiling, die continu gemeten wordt. De capaciteit wordt hier automatisch traploos op afgestemd, waarbij gebruik gemaakt wordt van ventilatoren met een hoge efficiency. Daarbij wordt de vervuiling van de filters gemonitord en laag gehouden door een volautomatisch reinigingssysteem, hetgeen in een energiezuinige oplossing resulteert.

De gefilterde en de verse toevoerlucht wordt ingebracht door gebruik te maken van verdringingsventilatie. In de bestaande productiehal wordt tevens de verwarming van deze hal geïntegreerd. In de nieuwe hal wordt de verdringing gecombineerd met vloerverwarming.

Met de aanschaf van deze innovatieve installaties voor klimaatbeheersing, investeert Broshuis dan ook verder in veiligheid en kwaliteit voor haar eigen werknemers.

Lees verder: verticale verdringing