Welding Week draait om méér dan lassen
15 februari 2024

Welding Week draait om méér dan lassen

Een prettig binnenklimaat is minstens zo belangrijk als lasrookafzuiging. Voor het behoud van mens en machine. Ontmoet ons op Welding Week voor een advies op maat.

Ga terug naar het overzicht

The future of manufacturing technologies

Tijdens hét lasevent van de Benelux gaat het naast lasrookafzuiging ook over duurzaamheid, gasloos verwarmen, adiabatische koeling en warmteterugwinning.

Zo hebben we onlangs voor de nieuwbouwhal van Alinco Stainless & Steel Works in Temse een duurzame totaaloplossing mogen realiseren. Naast lichte laswerkzaamheden gaat er in de nieuwe hal gezaagd, geslepen en gepolijst worden.

Lasrookafzuiging, koeling en verwarming

Alinco onderkent het belang van een aangenaam binnenklimaat voor de medewerkers en was tegelijkertijd op zoek naar een duurzame oplossing. Daarom is hier het verticale verdringingssysteem van LUTEC toegepast met twee luchtbehandelingskasten die ieder op een eigen warmtepomp worden aangesloten.

De warmtepomp zorgt er voor dat er met behulp van een elektrische aansluiting en de ‘gratis’ energie uit de buitenlucht op efficiënte wijze warmte gecreëerd wordt. Door te kiezen voor een omkeerbare uitvoering kan de productiehal tijdens warme periodes bovendien gekoeld worden met deze warmtepomp. Dat biedt het hele jaar door duurzame klimaatbeheersing.

Lasrookafzuiging, koeling en verwarming

Advies op maat tijdens Welding Week

Van 14 tot en met 16 mei gaan we graag met u in gesprek over onderwerpen als energiebesparing bij lasrookafzuiging of welke mogelijkheden er zijn voor het gasloos klimatiseren van uw productiehal.

Als specialist in de industriële luchttechniek (HVAC) hebben we altijd een oplossing op maat voor iedere situatie. Welke uitdaging legt u aan ons voor tijdens de Welding Week in Antwerp Expo?

Advies op maat tijdens Welding Week