De invloed van vocht op
De medewerkers
Een vochtige omgeving is slecht voor de gezondheid van medewerkers. Schimmelsporen en bacteriën gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid en kunnen leiden tot gezondheidsklachten.
Vocht kan een bron van overlast zijn, zeker voor de industrie. In te vochtige ruimtes ontstaan condens, roest, bacteriën en schimmel. Zowel voor de maakindustrie als de voedingsmiddelenindustrie is een goede luchtvochtigheid essentieel.
De invloed van vocht op
Een vochtige omgeving is slecht voor de gezondheid van medewerkers. Schimmelsporen en bacteriën gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid en kunnen leiden tot gezondheidsklachten.
De invloed van vocht op
Roest en condens beschadigen apparatuur en machines, en ook het gebouw zelf lijdt eronder.
Lees meer over de oplossingen die wij gerealiseerd hebben bij:
Ambi Pack, Fruity Line, Peti Protein en Wila.
In elke productieruimte is de relatieve luchtvochtigheid (RV) van grote invloed. De RV is het percentage waterdamp dat zich in de lucht bevindt ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. Is dat percentage te hoog, dan kunnen de eerder omschreven problemen ontstaan.
Overigens kan ook een te lage luchtvochtigheid overlast veroorzaken. Een doordacht lucht- en klimaatsysteem is daarom essentieel. Voor de voedingsmiddelenindustrie én de maakindustrie.
Vocht is de belangrijkste oorzaak als het gaat om het ontstaan van bacteriën en schimmels. Deze ongenode gasten verplaatsen zich eenvoudig via de lucht en vormen een risico voor uw productielocatie.
Er zijn verschillende mogelijkheden om de lucht te conditioneren, zoals koelen, verwarmen, be- of ontvochtigen. Denk aan een hoogwaardige luchtbehandelingsinstallatie. Maar ook een ontvochtigingsinstallatie, zoals adsorptie droging of een industriële luchtontvochtiger, kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Komt er tijdens het productieproces of de schoonmaak veel vocht vrij? Dit tast het pand aan. Vooral in de voedingsmiddelenindustrie komt dit vaak voor, maar ook in de maakindustrie zien we dit regelmatig.
Als een gebouw te lang vochtig blijft, ontstaat er schimmelvorming. Bacteriën nestelen zich in de wanden en er ontstaat gisting. De muren worden aangetast en - erger nog - de schimmels en bacteriën komen vrij in de lucht en worden ingeademd. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de mensen die er werken. Wees daarom alert!
Schone lucht is van grote invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van het product. Bacteriën en schimmels verspreiden zich eenvoudig via de lucht en vormen daarmee een risico voor de totale hygiëne en voedselveiligheid in uw productielocatie. En dus voor de kwaliteit van het eindproduct.
Ongeacht het type productie, of u nu een industriële bakkerij heeft, zuivelproducent bent, oliën of margarines produceert, er zijn oplossingen beschikbaar.