0318 - 743 100

Industriële ontvochtigingIndustriele ontvochtiging

Wanneer u een vochtprobleem heeft binnen uw productieomgeving dan kan dit zeer nadelige gevolgen hebben voor mens, machine en product. Vochtproblemen kunnen ontstaan vanuit verschillende oorzaken.

Afvoeren van vocht

Om de luchtvochtigheid binnen een productieomgeving binnen gewenste en acceptable waarden te houden, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Industriële ontvochtiging kan een centrale of decentrale aanpak behoeven, afhankelijk van de omstandigheden. Wij leveren zowel stand-alone oplossingen als oplossingen binnen een totale klimaatbeheersing.

Luchtbehandelingkast AIRTEC HP

Luchtbehandeling AIRTEC HP

Luchtbehandelingskast voor industriële toepassingen. De LBK is leverbaar in twaalf verschillende...

Lees verder
Luchtontvochtiger FDLU

Luchtontvochtiger FDLU

De krachtige luchtontvochtigers uit de FDLU-H serie zijn zeer geschikt voor permanente opstelling...

Lees verder

Aanpak van het probleem

Het probleem behoeft een grondige inventarisatie van de oorzaak. Afhankelijk van de oorzaak en de wensen kan een oplossingsrichting gekozen worden. Omdat vocht niet altijd een probleem op zich hoeft te zijn, kijken wij naar het totaal beeld van uw productieomgeving. Wanneer ontvochtigingsoplossingen ingezet worden, dienen deze geen andere problemen te creeren. Het is daarom ook van belang om te komen tot een totaaloplossing. 

Een praktijkvoorbeeld

Bij een bedrijf dat oppervlakte bewerking doet aan voornamelijk roestvast staal producten, wordt gekoeld met water. In de productieomgeving staan grote reservoirs met water opgesteld. Gemiddeld verdampt er tussen de 300 en 500 liter water op een dag. Dit resulteert in een zeer hoge luchtvochtigheid van de ruimte tot wel 90% RV. Wij losten dit probleem op door het inzetten van decentrale eenheden gecombineerd met ventilatie en filtratie van de in de lucht aanwezige dampen.