0318 - 743 100

Afzuiging koolstofstaal Afzuiging koolstofstaal

In de nieuwe bedrijfshal van Falco wordt koolstofstaal gelast. Het te lassen materiaal is relatief vet waardoor veel vette rook ontstaat.

Produceren straatmeubilair

Falco is al ruim 60 jaar een vertrouwde naam als het gaat om de inrichting van de (openbare) buitenruimte. De meeste producten (zoals bijvoorbeeld fietsenrekken, parkeerbeugels en banken) ontwerpt, ontwikkelt en produceert Falco in haar eigen fabriek in Vriezenveen. 

Afzuigen van koolstofstaal

In de bedrijfshal wordt koolstofstaal gelast. Het lasdraadverbruik is ingeschat op 6.000 tot 7.000 kg per jaar. Het te lassen materiaal is relatief vet waardoor rekening gehouden moet worden met veel en betrekkelijk vette rook. De afmetingen van de te lassen werkstukken is zodanig dat afzuigen bij de bron geen werkbare optie is, omdat de bronafzuiging te vaak moet worden verplaatst.

Duurzame afzuiginstallatie

Er is gekozen voor een vertikaal verdringingsysteem, omdat dit vanuit technisch en milieutechnisch oogpunt veruit de beste oplossing is. De installatie is voorbereid op mogelijke toekomstige ontwikkelingen die zwaardere vervuiling met zich mee zullen brengen. Verwarming en koeling zijn geïntegreerd in dit systeem. De warmte die zich boven in de hal ophoopt, wordt hergebruikt of naar buiten afgevoerd. Hiermee is een schone werkomgeving en een energiezuinige en duurzame installatie gerealiseerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen