0318 - 743 100

Afzuiginstallatie lastoortsen en slijpbanden Afzuiginstallatie lastoortsen en slijpbanden

In diverse productie- en lashallen is een centraal leidingsysteem voorzien, waarop een zeer grote hoeveelheid lastoortsen aangesloten zijn.

lasactiviteiten

Binnen uw bedrijf zijn twee hallen waar lasactiviteiten plaats vinden. De bestaande constructiehal heeft een afmeting l x b x h = 80 x 24 x 8 meter, de nieuwe hal heeft een afmeting l x b x h = 75 x 20 x 9 meter. 

Directe lasrookafzuiging

In de bestaande hal vindt lasrookafzuiging plaats middels directe afzuiging op de toorts. Het gaat hier in totaal om 29 toortsen. De hiervoor aanwezige filterinstallatie dient vervangen te worden, waarbij het huidige leidingsysteem in dusdanig goede conditie verkeerd, dat deze gehandhaafd kan blijven.

Afzuiginstallatie  

Naast deze bestaande hal dienen ook de toortsen van de nieuwe constructiehal aangesloten te worden op de nieuw te plaatsen afzuiginstallatie. Zoals besproken zal de filterinstallatie centraal geplaatst worden. Het leidingsysteem in de bestaande hal zal doorgetrokken worden naar de filteropstelling, van waaruit tevens een oversteek gemaakt wordt over een afstand van circa zestig meter naar de nieuwe hal. In de nieuwe hal zal een centraal leidingsysteem onder de kraanbaan gemonteerd worden, waarop met behulp van zakleidingen de in totaal 14 toortsen aangesloten worden. 

Afzuiging slijpband 

Behalve het afzuigen van de lastoortsen zijn er een aantal slijpbanden aanwezig die eveneens op het systeem aangesloten worden. Hiervan zullen in totaal twee gelijktijdig in gebruik zijn. Voor de gelijktijdigheid van de lastoortsen houden we dertig procent aan. Om de capaciteit te kunnen reduceren dienen alle zakleidingen voorzien te worden van snelsluitende pneumatische schuiven, die middels een signaal vanuit de lasmachine geopend en gesloten worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen