0318 - 743 100

Klimaatbeheersing productiehal lasrobot Klimaatbeheersing productiehal lasrobot

Totaal (duurzaam) klimaatbeheersings-concept voor grootste lasrobotopstelling van Nederland.

Introductie

Bij Schuitemaker in Rijssen staat sinds kort de grootste lasrobotopstelling van Nederland. De indrukwekkende opstelling wordt ingezet voor het aflassen van onderstellen en grote lassamenstellingen tot een lengte van 12 meter.   

Schuitemaker

Het familiebedrijf, ontstaan in 1919, ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele landbouwwerktuigen op het gebied van voederwinning, voeren en bemesten. Schuitemaker heeft een vooraanstaande positie op zowel de agrarische als de overheidsmarkt.

Bij Schuitemaker zijn service, veiligheid en duurzaamheid belangrijke uitgangspunten. De machines van Schuitemaker worden wereldwijd verkocht, waarbij de kracht van de producten zit in eenvoud en een hoog gebruikersgemak.  

Probleemstelling

Naast de lasopstelling, die een aanzienlijke hoeveelheid lasrook produceert, dient de productiehal straks ook andere lasactiviteiten te huisvesten. Hierbij is een vrije halindeling en maximale flexibiliteit van belang. Het te installeren afzuigsysteem voor lasrook dient hierop afgestemd te worden. Daarom zijn de belangrijkste uitgangspunten: het afvoeren van een grote hoeveelheid lasrook en de mogelijkheid tot vrije halindeling.

Oplossing

Een totaalconcept waarbij de gehele hal voorzien wordt van een tochtvrije ventilatie met een zeer hoge efficiency, biedt in deze situatie de perfecte oplossing. Waarbij de gehele hal naar de toekomst toe vrij ingedeeld kan worden.

De techniek van het systeem sprak de betrokkenen van Schuitemaker direct aan. Na een referentiebezoek bij de firma Machinefabriek Delwi te Enschede was men overtuigd.

Resultaat

Een duurzame ventilatieoplossing, die net als de lasrobot aansluit bij de toekomstvisie van Schuitemaker. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

Filter-en ventilatieunit FM 100

Filter-en ventilatieunit FM 100

Centraal filter- en ventilatieunit FM 100 is een modulair op te bouwen filter. De filterunit is z...

Lees verder