0318 - 743 100

Kunststof afzuiging gehoorbescherming Kunststof afzuiging gehoorbescherming

Het afzuigen van fijn kunststof vrijkomend bij de productie. Afzuiging dankzij afzuigarmen een centraal leidingsysteem en filterunit.

Afzuiginstallatie voor 20 werkplekken

Bij COMFOOR gehoorbescherming in Doetinchem is een stofafzuiginstallatie gemonteerd voor twintig werkplekken op de afdeling Comfoor Pro. Iedere werkplek heeft zowel boven als onder stofafzuiging. Voor het verkrijgen van een goed werkende installatie is het van essentieel belang het stof en de dampen af te vangen. Hiervoor is een speciale vangkap op de afzuigarm gemonteerd, die om een goede werking te realiseren, goed gepositioneerd moet worden.

Onderafzuiging in het tafelblad

De onderafzuiging is geintegreerd in het tafelblad en heeft de mogelijkheid de afzuiging in de diepterichting te verstellen, zodat de afstand tot afzuiging en stofbron altijd zo optimaal mogelijk is. De afzuigleidingen zijn senzimir verzinkt en zijn met snelverbindingen en speciale pakkingen voorzien om statische lading te voorkomen. De hoofdleiding is aangesloten op de centrale filterunit die is uitgevoerd met automatisch reinigende filterpatronen. Er is een sterk wisselende gelijktijdigheid in het gebruik van de installatie, daarom zijn de afzuigarmen en de onderafzuiging gezamenlijk afsluitbaar uitgevoerd.

Ventilator 

De ventilator wordt op basis van drukmeting in het leidingsysteem automatisch op-en afgevoerd, afhankelijk van het aantal werkplekken wat in gebruik is. Dit geeft een aanzienlijke energiebesparing en zorgt voor een stabiele zuigkracht.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen