0318 - 743 100

Las afzuiging productiehal Las afzuiging productiehal

Las afzuiging bij Hardeman te Veenendaal. Binnen de nieuwe productieomgeving heeft Hardeman flink geïnvesteerd in een gezond werkklimaat voor haar medewerkers.

Introductie

Onlangs heeft H. Hardeman BV geïnvesteerd in een gezond werkklimaat voor haar medewerkers.
In een compleet opnieuw ingerichte productiehal wordt naast machines geïnvesteerd in de werkomstandigheden.

Hardeman: innovatief familiebedrijf

Het succesvolle en bovendien innovatieve familiebedrijf bestaat uit twee bedrijfsonderdelen;
het bouwbedrijf dat actief is verschillende branches zoals de utiliteitsbouw, de agrarische bouw, de woningbouw en de renovatiemarkt en haar handelstak dat een zeer uitgebreid assortiment biedt aan bouwproducten.De producten worden zoveel mogelijk in eigen beheer geproduceerd in de hypermoderne fabrieken in Veenendaal. Hierdoor is er een hoge mate van flexibiliteit en kan met korte levertijden gewerkt worden. Hardeman onderscheid zich al sinds 1969 door een verregaande klantgerichtheid en constante hoge kwaliteit.

Probleemstelling: lasrook bij variërende lasactiviteiten

In de nieuwe productiehal centraliseert Hardeman haar lasactiviteiten. Door de projectmatige
werkwijze en de hoge mate van flexibiliteit varieert de lasintensiteit met bijbehorende lasrook sterk. Het is dan ook van belang dat een nieuw systeem voor de lasrookafzuiging afgestemd wordt op deze variërende lasactiviteiten. Daarbij moet het systeem de hoge pieken en de ontstane lasrook op de juiste wijze verwerken. Het is van belang dat het systeem eenvoudig terug geregeld moet kunnen worden op het moment dat de lasintensiteit laag is om hiermee onnodig energieverbruik te voorkomen.

Oplossing: Opmengunits type FM 100 airbox

Overeenkomstig de flexibiliteit die Hardeman biedt in haar oplossingen, dient de productieomgeving en dus ook het afzuigsysteem zich hierop aan te passen. Het toegepaste opmengsysteem, bestaande uit vier opmengunits type FM 100 Airbox, zijn eenvoudig te plaatsen en verplaatsen. De units kunnen
eenvoudig aangepast worden aan de omstandigheden en inrichting van de productieomgeving.
Het systeem is volledig automatisch regulerend in luchtvolume op basis van de continu gemeten vervuilingswaarden in de hal. Hiervoor wordt op meerdere plaatsen de luchtkwaliteit gemeten en vertaald naar de achtergrondconcentratie, op basis waarvan de installatieonderdelen automatische aangestuurd worden.

Resultaat

Een energiezuinig en flexibel afzuigsysteem dat volledig is afgestemd op de productieomgeving.
 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

Opmengsysteem FM 100 Airbox

Opmengsysteem FM 100 Airbox

Opmengsysteem voor lasrookafzuiging, de units zijn eenvoudig te verplaatsen.

Lees verder