0318 - 743 100

Lasafzuiging verticale verdringing scheepsbouw

LUTEC is benaderd door een grote scheepsbouwer omdat er overlast werd ondervonden in een productiehal van met name het stof en de dampen die vrijkomen bij laswerkzaamheden. De hal heeft een afmeting 72 x 25 meter en 16 meter hoog.

Probleem lasafzuiging

Onze klant is door continue ontwikkeling, ontwerp en constructieactiviteiten dé specialist in de maritieme sector. Complexe eindproducten die aan zeer hoge eisen moeten voldoen, worden hiervoor vervaardigd. Deze producten hebben vaak enorme afmetingen en gewichten waardoor de hal ook groot en hoog is.

Lasrook

De hoeveelheid lasrook die vrijkomt bij het lassen, snijden, gutsen en slijpen met een hoge intensiteit was ondanks de enorme ventilatiecapaciteit van 90.000 m³/h, niet afdoende om het probleem van de lasrook op te lossen.


Gezocht werd naar een systeem met geïntegreerde verwarming, geschikt voor de zware tot zeer zware vervuiling die nu en in de toekomst te verwachten is. Tochtverschijnselen zijn hierbij, door de hoge kwaliteitseisen, uit den boze. De mogelijkheid om direct of later koeling te integreren is wenselijk. 

Oplossing verticale verdringing

Bij verticale verdringing concentreren wij ons op de leefzone, daar waar de mensen lopen en ademen. De luchtverdeling is gelijkmatig (geen tochtklachten) en gecontroleerd. Daarbij wordt de schone lucht effectief direct in de leefzone ingebracht. Het grote voordeel is dat met veel minder ventilatielucht volstaan kan worden. Naast het feit dat dit de meest effectieve wijze van ventileren is, heeft het systeem als bijkomend voordeel dat in de winter de warme lucht, die zich onder het dak ophoopt, gefilterd terug in de leefzone wordt gebracht en in de zomer, eveneens gefilterd, naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor heeft u maximale warmteterugwinning in de winter en wordt in de zomer de warmte naar buiten afgevoerd zonder het milieu te belasten. Beide komen het comfort maximaal ten goede.  Het systeem is, omdat de lucht direct in de leef zone wordt ingebracht, bij uitstek geschikt om (adiabatische) koeling te integreren, wat ook in een later stadium kan worden toegevoegd aan de installatie.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen