0318 - 743 100

Lasdamp afzuiging boven lasrobots Lasdamp afzuiging boven lasrobots

Bij Hoza Logistics te Scheemda zijn een groot aantal lasrobot opstellingen voorzien van lasrookafzuiging. Door gebruik te maken van speciale afzuigkappen boven de robots wordt de lasrook afgevangen en afgevoerd naar een centrale filtereenheid. Het filter is voorzien van automatisch reinigende filterpatronen.

Lasrook afzuiging lasrobots

Binnen de productieomgeving wordt veel gebruik gemaakt van lasrobots. De robots staan strategisch opgesteld ten opzichte van de logistieke stromen en zorgen voor een continuïteit in het productieproces.

De vrijkomende lasrook bij de lasbewerkingen van de robots dient volgens de visie van Hoza op een juiste wijze afgevangen en gefilterd te worden. Wat van belang is voor zowel mens, machine als ook het milieu.  

Oplossing

LUTEC bouwde meerdere afzuiginstallaties voor de robotlijnen. Boven de lasrobots zijn speciale afzuigkappen voorzien die zorgvuldig gedimensioneerd zijn, op basis van jarenlange ervaring en onderzoek in samenwerking met verschillende robotfabrikanten. Deze afzuigkappen hebben zich bewezen in onder andere de automobiel industrie.

Resultaat

Ook bij Hoza zorgen de afzuigkappen in combinatie met de juiste filterconfiguratie voor een optimale afvang en afvoer van de vrijkomende lasrook. De lasrook wordt gefilterd door gebruik te maken van filtermodulen van het type FM. Dit is een uitermate energiezuinig filterconcept, volgens een down-flow werking. De downflow zorgt naast een laag energieverbruik ook voor een optimale filterafreiniging. 

Deze investering levert Hoza dan ook een schone en prettige werkomgeving, die bijdraagt aan de optimale inrichting van haar productieomgeving, zoals deze nagestreefd wordt. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen