0318 - 743 100

Lasdampafzuiging in de kleine of middelgrote productiehal

Ook voor lasdampafzuiging in de kleine of middelgrote productiehal zijn duurzame afzuigsystemen beschikbaar. Uit te breiden met geïntegreerde (adiabatische) koeling en verwarming. Zorg voor een schone en aangename werkomgeving voor uw medewerkers!

Een middelgroot constructiebedrijf had te maken met een forse toename in de hoeveelheid laswerk. En dus ook met een toename van de hoeveelheid lasdamp in de hal. En omdat die lasdamp nu eenmaal schadelijk is voor de gezondheid van de medewerkers, moest een goede lasrookafzuiging geïnstalleerd worden.

Eerder was in deze productiehal al een push-pull systeem geïnstalleerd voor de afzuiging van lasrook. Het bedrijf bleef echter last houden van een onaangenaam werkklimaat. LUTEC werd ingeschakeld en constateerde bij inspectie van de locatie dat, alhoewel een push-pull in principe een prima oplossing kan bieden, het in deze specifieke situatie nooit goed had kunnen werken. De leverancier destijds had geen of onvoldoende rekening gehouden met een bovenin de hal geplaatste kraanbaan, waardoor de lasdampen niet goed afgevoerd konden worden.

Na overleg met de klant en een bezoek aan een andere productiehal, werd er voor gekozen een verticaal verdringingssysteem te laten installeren door het team van LUTEC. En dat klaarde de lucht! De lasdampen worden nu optimaal afgezogen en de medewerkers werken naar volle tevredenheid in een schone werkomgeving zonder tocht. Bijkomend voordeel: het systeem is eenvoudig uit te breiden met geïntegreerde verwarming en met een duurzaam koelsysteem met zeer lage verbruikskosten (adiabatische koeling).

Meer details lezen over dit project? Bekijk de uitgebreide klantcase >>

of: download onze brochures:  lasrookafzuiging of olienevelafzuiging

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen