0318 - 743 100

Lasdampafzuiging Lasdampafzuiging constructiebedrijf

Lasrookafzuiging bij metaalconstructie bedrijf. De lasdampen worden middels verdringingsventilatie afgevangen en gefilterd.

Verticale verdringing bij Metaalconstructiebedrijf

Bij metaalconstructiebedrijf Metaalplus in Oosterzee wordt in drie haldelen (tweemaal 20x20m en eenmaal 30x20m )gelast. Door de hoeveelheid lasdraad die verwerkt wordt is hier gekozen voor een verticaal verdringingsysteem met invoeging van centrale verwarming in het ventilatiesysteem.

Intergreren bestaande luchtbehandelingskast

De bestaande luchtbehandelingskast is  geintegreerd in het verticale verdringingssysteem. Boven in de hal worden diverse afzuigleidingen met dubbel instelbare roosters gemonteerd, zodat een gelijkmatige afzuiging wordt gerealiseerd. De afgezogen met lasrook vervuilde lucht wordt door de filterinstallatie (DUSTEX) geleid.

Besparing energiekosten

De hoeveelheid buitenlucht wordt op basis van temperatuurmetingen door middel van een PLC bestuurde schakeleenheid geregeld. In de wintersituatie wordt door dit systeem de warmte zoveel mogelijk behouden, terwijl in de zomer met de meest koele lucht geventileerd gaat worden. Door de techniek van dit systeem kan met een beduidend mindere hoeveelheid buitenlucht volstaan worden, waardoor aanzienlijk op de energiekosten bespaard wordt. De achtergrondconcentratie in de leefzone ligt lager dan de gezondheidswaarde van gemiddeld 1mg/m3/ 8h. (arbeidsinspectie schrijft een max. concentratie voor van 3,5Mg/m3)

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen