0318 - 743 100

Lasrookafzuiging met energiebesparing Lasrookafzuiging met energiebesparing

Voor het afvoeren van lasrook is een verticaal verdringingsysteem voorzien. Met dit systeem wordt de lasrook effectief afgezogen

verticale verdringing in de machinefabriek

In de nieuwe bedrijfsruimte (90x20 m) van machinefabriek Delwi/Groenink in Enschede wordt in ploegendiensten per jaar ca. 40.000kg lasdraad verwerkt. Door het installeren van het verticale verdringingssysteem wordt de MAC (maximaal aanvaardbare concentratie) in de leefzone op het niveau gebracht van de gezondheidswaarde van 1 Mg/m3 lucht.

Hoe werkt  verticale verdringing?

De lasrook die uitzichzelf opstijgt kan onmogelijk terugkeren in de leefzone. Bij verdringingsventilatie wordt de lucht ter hoogte van de vloer met zeer lage snelheid (geen tochtverschijnselen) en een temperatuur net onder de ruimtetemperatuur ingebracht. De lucht gaat zich over de vloer verspreiden. De aanwezige warmere en vervuilde lucht stijgt en warmtebronnen (bv lassers) veroorzaken tevens opstijgende confectiestromen, waardoor het systeem versterkt wordt. Het verticale systeem bestaat uit 2 inblaasleidingen voorzien van een grote hoeveelheid aftakkingen waarop ter hoogte van de vloer speciale inblaasroosters gekoppeld worden.

Energiebesparing

Door middel van een PLC gestuurde schakeleenheid wordt op basis van temperatuurmetingen een hoeveelheid buitenlucht ingebracht. Door de techniek van dit systeem wordt op energiekosten bespaard.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen