0318 - 743 100

Lasrookafzuiging opmengsysteem CCM Lasrookafzuiging opmengsysteem CCM

In de hal zijn ter hoogte van de lasdeken op één lange zijde van de hal twee opmengunits geinstalleerd. Hier tegenover zijn regelbare dakventilatoren.

Situatie lasafdeling

In de nieuw gebouwde bedrijfshal (50x20x9 meter) van Prevesco in Waalwijk vinden lasactiviteiten plaats aan koolstofstaal, staal 37. Gezien de beperkte hoeveelheid lasdraad van ca. 4.000 kg lastoevoermateriaal per jaar, is gekozen voor ruimtelijke ventilatie door het plaatsen van een opmengsysteem.

Opmengsysteem

In de hal zijn ter hoogte van de lasdeken op één lange zijde van de hal twee opmengunits geinstalleerd. De vervuilde lucht wordt aan de zijkant van de unit aangezogen en gefilterd. De gefilterde lucht wordt aan de voorzijde van de opmengunits met speciaal instelbare inblaasnorzels teruggebracht in de ruimte. Hiermee wordt de circulatie op gang gebracht waarbij continu de vervuiling uit de lucht gehaald wordt.

Ventileren met dakventilatoren

Voor het ventileren van het wettelijk verplichte aandeel buitenlucht zijn per unit, twee in vijf standen te regelen dakventilatoren, nabij de tegenoverliggende zijde gemonteerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen