0318 - 743 100

mineraalstof Afzuiging mineraalstof

De steenstof wordt direct bij het gereedschap weggezogen. De leiding kan gemonteerd op gereedschappen en stofzuigbuizen.

Mineraalstof

Bij Jetstone worden natuurstenen aanrechtbladen gemaakt. Bij de diverse bewerkingen komt fijnstof vrij in de vorm van mineraalstof, hetgeen  schadelijk is voor de menselijke gezondheid. Met name de zeer kleine fracties van dit stof dringen door tot in de longblaasjes. 

TNO en centrum natuursteen

Jetstone past speciale afzuigkappen toe op haar handgereedschappen, welke in samenspraak met TNO en het centrum natuursteen ontwikkeld zijn. Deze afzuigkappen dienen voorzien te worden van een vast luchtvolume voor een effectieve afzuiging en daarmee een optimale werking. 

Centrale stofafzuiging

Gezien het groot aantal werkplekken, waar de bewerkingen uitgevoerd worden, is het gunstiger om de afzuiging centraal te voorzien. Niet alleen in de aanschaf is een dergelijke oplossing interessant, maar zeker ook in de gebruikskosten. Lutec legde een centraal stofafzuigsysteem aan met in totaal 15 afname punten. Ter hoogte van de werkplekken werden speciale boxen voorzien, waarop naast de handgereedschappen ook een vloerreinigingsset aangesloten kan worden. Mede dankzij een continue afzuiging op elke werkplek beschikt Jetstone over een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen