0318 - 743 100

Mobiele lasrookafzuiging SRF K Mobiele lasrookafzuiging SRF K

Bij dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem zijn twee mobiele afzuigunits met arm geplaatst om lasrook bij de bron af te zuigen.

Mobiele lasrookafzuiging Burgers'Zoo

In de twee werkplaatsen waar reparaties en onderhoud in eigen beheer plaats vinden zijn mobiele lasrookfilters van het type SRF K10 met een afzuigarm geplaatst. De lasrook die ontstaat bij de werkzaamheden wordt bij de bron afgezogen.

Duurzaamheid

Burgers' Zoo gelooft in duurzaam ondernemen en is sinds 2004 in het bezit van het keurmerk Gouden Gradatie van de Green Key. Het keurmerk is toegekend omdat er verantwoord gebruik gemaakt wordt van energie en water en er millieu vriendelijk gewerkt wordt. Bij deze werkwijze past de keuze voor deze mobiele afzuigunit met een laag energieverbruik en reinigbare duurzame filters. Filterwisselingen komen hierdoor nauwelijks voor waardoor de gebruikskosten buitengewoon gering zijn.

Mobiel lasrookfilter SRF K

Het mobiele lasrookfilter vervaardigd uit solide kunststof is een ESTA fabrikaat. De unit werkt mechanisch en is uitgerust met een handmatig filterreinigingsysteem,  een ventilator en een geplisseerd polyester filterpatroon. De aangezogen stof- en lasrookdeeltjes worden opgevangen aan de buitenzijde van het filterpatroon. Het polyester filterpatroon is BIA getest  klasse “C”. Dit filter heeft een extreem lange standtijd en kan, in geval van een calamiteit, gedemonteerd worden en met water of een hoge drukreiniger worden schoon gemaakt.

Reiniging filterpatroon

Het reinigen van het filterpatroon is uit te voeren met een persluchtpistool. De perslucht blaast de stofdeeltjes naar beneden waar ze in een plastic opvangzak terecht komen die stofvrij verwijderd kan worden. Doordat de afzuigunit is uitgerust met een gepatenteerd kiepsysteem van het filterhuis is de stoflade overbodig.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

Afzuigarm met ovale kap

Afzuigarm met ovale kap

De afzuigarm met ovale kap is geschikt voor diverse stoffen, gassen of dampen. Buiten de arm ligg...

Lees verder
Lasrookfilter  SRF-K

Lasrookfilter SRF-K

Mobiel lasrookfilter inzetbaar bij laswerkplekken voor het afzuigen van lasrook. Duurzame reinigb...

Lees verder