0318 - 743 100

Ontstoffing en klimaatbeheersing Ontstoffing en klimaatbeheersing

Ontstoffingsinstallatie voor het afzuigen en filteren van stoffen die vrijkomen bij de productie van hoogwaardige industriële kitten. De afgezogen en gefilterde lucht wordt vervolgens met behulp van een luchtbehandelingskast nabehandeld.

Saba Dinxperlo

Saba is een fabrikant van hoogwaardige adhesives en sealants. De producten worden gemaakt op de productielocatie in Dinxperlo en wereldwijd afgezet. 

Ontstoffing

In de fabriek komt veel fijnstof vrij bij de verschillende productieprocessen. Een gerichte bronafzuiging is dan ook noodzakelijk om te voorkomen dat het stof zich in de fabriek verspreidt. Een filterinstallatie met een totaal debiet van 30.000 m3/h zorgt voor deze afzuiging. De installatie is compleet drukgestuurd en het volume wordt dan ook automatisch afgestemd op de vraag. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op.

Luchtbehandeling

Nadat de lucht met een hoogwaardige filtratiegraad gefilterd is, wordt de in de lucht aanwezige energie met behulp van een warmtewiel teruggewonnen en overgedragen een de verse toe te voeren lucht. Ook dit resulteert in een energiebesparing op het benodige verwarmingsvermogen. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

Warmtewiel

Warmtewiel

Warmtewielen worden daar ingezet, waar een hoog rendement vereist is. Door een goede selectie te...

Lees verder