0318 - 743 100

Ontstoffingsysteem inpaklijnen Ontstoffingsysteem inpaklijnen

Ontstoffingsysteem bij het verpakken van voedingsmiddelen. De installatie is gebouwd volgens de ATEX voorschriften en het leidingsysteem en afzuigkappen zijn vervaardigd uit roestvast staal.

Probleemstelling

Drie verpakkingslijnen dienen voorzien te worden van ontstoffing. Bij het verwerken van met name snoepgoed komen grote hoeveelheden fijnstof vrij, die onwenselijk zijn voor mens en machine. Het fijnstof is afkomstig van diverse ingrediënten, waarbij rekening gehouden dient te worden met lastige grondstoffen als suikers.

Oplossing

Ter hoogte van de verpakkingslijnen werd door Lutec een grondige analyse gemaakt van de punten waar het stof vrijkomt. Voor al deze locaties werd een goede stofafvang ontworpen. Zo werden er meerdere speciaal gevormde afzuigkappen en een uitneembare spleetafzuiging ter hoogte van de stortpunten ontwikkeld. Alles uiteraard uitgevoerd in roestvast staal.

De verschillende afzuigpunten zijn middels een centraal leidingsysteem verbonden en aangesloten op de beneden opgestelde afzuigunits. Voor de afzuiging en filtering van het stof is gekozen voor het inzetten van twee DUSTOMAT afzuigunits. De units zijn voorzien van volautomatisch reinigende PFTE filters en gebouwd volgens de ATEX richtlijnen in verband met de explosiegevoelige eigenschappen van de af te zuigen grondstoffen.

Resultaat

De enthousiaste en gemotiveerde medewerkers van Haeghe pak verrichten hun werkzaamheden tegenwoordig in een nog betere en gezondere werkomgeving. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

Dustomat 4

Dustomat 4

De verrijdbare afzuigunit, fabrikaat ESTA, model Dustomat 4 is geschikt voor het afzuigen van sto...

Lees verder