0318 - 743 100

Ontvochtiging productiehal RVS bewerking Ontvochtiging productiehal RVS bewerking

Ontvochtiging en dampfiltratie in een productiehal waar RVS bewerkt wordt; hierbij ontstaan fijnstof en een hoge luchtvochtigheid.

Hoge luchtvochtigheid en fijnstof

Bij het uitvoeren van oppervlaktebewerkingen aan RVS komen dampen vrij, ontstaat er een lichte mate van fijnstof én een zeer hoge luchtvochtigheid. Deze luchtvochtigheid is het gevolg van de verdamping van water uit de aanwezige koelbaden. In totaal is er circa 6000 liter koelvloeistof aanwezig, voornamelijk water. In de huidige situatie verdampt er maximaal tussen de 300 en 400 liter water op een dag. Met het oog op de aanschaf van een nieuwe machine en om extra capaciteit te hebben, gaan we uit van een hoeveelheid van 800 liter.

Klimaatbeheersing met ontvochtiging

In totaal zijn er drie speciale, grote industriele ontvochtigers voorzien die de ruimte spoelen en het vocht uit de lucht halen. Het door ontvochtiging afgevangen vocht wordt teruggebracht in de koelbaden, waarmee een besparing op water plaatstvindt. 

Frequentieregeling

Naast het afvangen van de grote hoeveelheid aan vocht zijn er tevens applicaties in de hal voorzien voor het afvangen van de in de lucht aanwezige dampen en is er ventilatie voorzien. De ventilatie wordt gestuurd op basis van frequentieregeling en kan daarmee afgestemd worden op het moment.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen