0318 - 743 100

Procesafzuiging in een korrelfabriek

ATEX installatie gemonteerd in een korrelfabriek met fijnstof. De procesafzuiging vindt plaats direct op de productielijn. Met centraal ATEX filter.

Probleemstelling

Het vrijkomende stof betreft digistaat(meel), de explosiegevoelige eigenschappen zijn vastgesteld in een rapport van TNO en dienen als uitgangswaarde bij de dimensionering van de installatie op het gebied van explosieveiligheid. Rondom diverse machineonderdelen binnen fabriek dient afzuiging plaats te vinden in verband met het verlagen van de ATEX zonering.

Oplossing

De installatie bestaat uit meerdere afzuigpunten rondom de machine en procesonderdelen. De installatie is volledig explosieveilig uitgevoerd, hierbij is deze voorzien van een isolatieklep, breekplaat met vlamdover en isolatiepakket.

ATEX installatie

ATEX sensorsen bewaken op alle punten binnen de installatie de luchtflow. De sensoren zijn voorzien van een instelbaar menu, waar het setpoint ingegeven kan worden. Op basis van het setpoint schakelt de sensor en geeft dit signaal door naar een besturingskast of PLC-eenheid. De sensoren kunnen onder andere toegepast worden binnen een gezoneerde Atex omgeving 21, binnen de chemische, farmaceutische, offshore en on-shore omgevingen. De sensoren zijn voorzien van een IP 66 beschermingsklasse.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen