0318 - 743 100

Stofafzuiging 3D printen Stofafzuiging 3D printen

Bij het printen van 3D objecten komt fijnstof vrij. Dit stof dient op een juiste wijze afgezogen te kunnen worden. Hiervoor leverde wij een speciale ontstoffingscabine en diverse afzuigarmen. De gehele installatie is gebouwd conform de ATEX voorschriften aangaande explosieveiligheid.

De krachtige bronafzuiging zorgt ervoor dat de medewerkers niet meer in het stof staan te werken. Dit in combinatie met onze afzuigcabine houdt de rest van de fabriek vrij van stof. Ik ben dan ook erg tevreden met de geboden service en het bereikte resultaat.
Johan Siekmans

Afzuiging van fijnstof

Het afgezogen fijnstof wordt opgevangen in een centraal opgestelde filtereenheid. In verband met het mogelijke explosiegevaar van het stof is een ATEX filter ingezet met speciale drukontlasting. Het betreft hier een binnenopstelling die voorzien is van een vlamdover. 

Gefilterde lucht

De gefilterde lucht wordt weer teruggevoerd naar de productieruimte, om onbalans in de geconditioneerde lucht te voorkomen. De uittredende zijde en intrede van het filter zijn eveneens voorzien van de juiste explosieveiligheidsmaatregelen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen