0318 - 743 100

Stofafzuiging isolatiemateriaal Stofafzuiging isolatiemateriaal

Bij Insulation Solutions is een trommelfilter geïnstalleerd voor het afzuigen van stof wat vrijkomt bij het verwerken van glas-en steenwol.

Stofafzuiging isolatiemateriaal

Insulation Solutions omspant het hele spectrum van professionele isolatie in zowel industriegebouwen, utiliteitsbouw als ook bij installaties. Het huidige slangenfilter met transportventilator en centrale zuigleiding zorgde regelmatig voor verstoppingen, waardoor de afzuiging verminderde en er een ongezond werkklimaat ontstond. Door Lutec is een trommelfilter met voorafscheider geplaatst waardoor verstoppingen uitgesloten zijn.

Stofafzuiging middels een trommelfilter

De trommelmantel van het filter is bekleed met speciaal filterdoek. De trommel staat stil. Het afgezogen stof wordt opgevangen in de trommel en zal zich afzetten tegen de binnenwand van het filterdoek. De gefiltreerde lucht zal door het filterdoek in de omkasting van het trommelfilter komen.
De omkasting is aan de kopse kant aangesloten op een hoog rendementsventilator. Door deze ventilator wordt slechts schone lucht gevoerd. De schone lucht afkomstig van de ventilator wordt horizontaal via een luchtverdeelslang weer de ruimte in gevoerd zo wordt er tijdens koude dagen geen warme lucht naar buiten afgevoerd.

Wat doet een trommelfilter?

De verontreinigde lucht komt in de trommel  waar het stof zich verdeeld over het filteroppervlak. Het filterdoek wordt permanent schoon gezogen door vier speciale zuigmonden die door een spiraalbeweging het totale filteroppervlak schoonzuigen. De vier zuigmonden zijn aangesloten op een centrale zuigleiding met een stofventilator. Het centrale filter heeft twee afvoeren: De grote vlokken worden vooraf gescheiden door de cycloon en opgevangen in een container. Het fijne stof wordt afgevoerd en opgevangen in een tweede container. Het trommelfilter is opgesteld in onderdruk met een krachtige hoog rendement radiaalventilator waarmee energie wordt bespaard.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen

Gerelateerde producten

TROMTEC

TROMTEC

Trommelfilter voor vezelachtige materialen. Het filter is in staat om grote hoeveelheden vezelach...

Lees verder