0318 - 743 100

Stofzuiginstallatie met filtercycloon ATEX

Voor good housekeeping rondom productiemachines is een centraal stofzuigsysteem voorzien. Het betreft een ATEX stofzuigsysteem.

Pigmentstof

Voor goed housekeeping is een centraal stofzuigsysteem benodigd voor de productieafdeling Solimex. Het betreft hier in totaliteit een achttal zuigpunten, welke op twee vloerniveaus opgesteld staan, boven elkaar gesitueerd. Op elk vloerniveau zijn vier afname punten benodigd.

ATEX stofzuigsysteem

In verband met de explosiegevoelige stoffen zal het complete leidingsysteem antistatische uitgevoerd worden, evenals de toe te passen zuigslangen. Deze worden voorzien van een spleetmondstuk en geplaatst in een houder, waarin deze automatisch afgesloten worden. 

Het filter wordt volledig met explosiebeveiligingsmaatregelen geleverd; extra verstevigde behuizing, explosiebeveiliging met breekplaat in verticale richting en een drukstootvaste draaisluis. 

Een explosieontkoppeling in de aanzuigleiding, is er van uitgaande dat het organische stoffen betreft, bij de relatief kleine aanzuigdiameter niet noodzakelijk. De temperatuur en diameter van het vlamfront  zijn dusdanig laag en klein dat deze ten opzichte van het relatief grote leidingoppervlak geen direct gevaar opleveren.

Frequentieregelaar toepassing

De toegepaste zijkanaalventilator wordt aangestuurd middels een op drukgeregelde frequentieregelaar. Hiermee wordt maximaal op energie bespaard en een stabiele regeling met continue zuigkracht bewerkstelligd. Het activeren van het systeem kan door middel van een drukknop op elk van de acht werkplekken. De installatie schakelt automatisch met een tijdvertraging uit.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Offerte aanvragen